Appèl is eerste out-of-home lid van de Green Protein Alliance

green protein alliance

Bedrijfscateraar Appèl is het eerste out-of-home lid van de Green Protein Alliance. De Green Protein Alliance is een vernieuwend samenwerkingsverband van partijen die werken aan het versnellen van de eiwittransitie; eiwitrijke voeding uit duurzame, plantaardige bronnen.

Green Protein Alliance

De Green Protein Alliance bestaat uit aanbieders en producenten van plantaardige eiwitten met een gedeelde visie: een duurzamer voedselsysteem. Dit is voor een groot deel te behalen door de overgang naar een groter aandeel eiwit uit plantaardige bronnen zoals peulvruchten, paddenstoelen, noten, zaden, (zee)wieren en algen. Een groter aandeel plantaardig eiwit op het bord gaat niet vanzelf, dit betekent dat consumenten geïnformeerd, overtuigd en geïnspireerd dienen te worden.

Jeroen Willemsen van de Green Protein Alliance is blij met de toetreding van Appèl. “De toetreding van Appèl is een signaal dat de plantaardige beweging in ons land steeds groter wordt. Met daarin een cruciale rol voor koplopers die Nederlanders thuis én buitenshuis kunnen helpen naar een meer plantaardig dieet”.

Appèl

Samen met de partners in de keten wil Appèl met dochteronderneming Markies Catering een verandering in eetgewoonten in de bedrijfsrestaurants en schoolkantines realiseren. “Als cateraar staan wij dichtbij de consument en spelen wij een belangrijke rol bij het versterken van de vraag naar plantaardig eten. Wij stimuleren en verleiden onze gasten door bijzondere, smaakvolle en pure gerechten te bereiden met een beperkt aanbod aan dierlijke producten.“ aldus Hans van Veen, algemeen directeur van Appèl. De cateraar geeft producenten en startups van plantaardige producten een platform om hun producten te introduceren.

Lees ook:

     
Lees ook
Faba Factory ontwikkelt tofu van veldbonen

Faba Factory ontwikkelt tofu van veldbonen

Faba Factory, een samenwerking tussen BOON oprichter Michael Luesink, innovatie manager van BOON Food Concepts Elke Donkers en food designer Katja Gruijters, ontwikkelt een tofu van veldbonen. De peulvrucht dient in Nederland vooral als veevoer, maar de Faba Factory ziet er een toekomstige eiwitbron voor mensen in. Het product wordt tijdens de Dutch...

Bel Group gaat inzetten op plantaardige alternatieven

Bel Group gaat inzetten op plantaardige alternatieven

Bel Group, waar bijvoorbeeld Babybel en Boursin onder vallen, ontwikkelt voor alle zijn producten een plantaardig alternatief. La Vache qui rit komt in plantaardige vorm op de markt in de VS, UK, Canada en Duitsland. Eind oktober komt een plantaardige Boursin op de markt in de VS. Volgend jaar verschijnt daar een plantaardige mini Babybel.

Foodvalley Champions 2020 bekend

Foodvalley Champions 2020 bekend

De Nieuwe Melkboer, In Ovo en Grünten zijn uitgeroepen tot Foodvalley Champions 2020. De prijzen zijn uitgereikt tijdens de Foodvalley Summits in de categorieën Eiwittransitie, Circulaire AgriFood en Voeding en Gezondheid. De jury beoordeelde op het innovatie karakter van de bedrijven en de impact van de innovaties. De winnaars krijgen onder andere...