Appèl is eerste out-of-home lid van de Green Protein Alliance

green protein alliance

Bedrijfscateraar Appèl is het eerste out-of-home lid van de Green Protein Alliance. De Green Protein Alliance is een vernieuwend samenwerkingsverband van partijen die werken aan het versnellen van de eiwittransitie; eiwitrijke voeding uit duurzame, plantaardige bronnen.

Green Protein Alliance

De Green Protein Alliance bestaat uit aanbieders en producenten van plantaardige eiwitten met een gedeelde visie: een duurzamer voedselsysteem. Dit is voor een groot deel te behalen door de overgang naar een groter aandeel eiwit uit plantaardige bronnen zoals peulvruchten, paddenstoelen, noten, zaden, (zee)wieren en algen. Een groter aandeel plantaardig eiwit op het bord gaat niet vanzelf, dit betekent dat consumenten geïnformeerd, overtuigd en geïnspireerd dienen te worden.

Jeroen Willemsen van de Green Protein Alliance is blij met de toetreding van Appèl. “De toetreding van Appèl is een signaal dat de plantaardige beweging in ons land steeds groter wordt. Met daarin een cruciale rol voor koplopers die Nederlanders thuis én buitenshuis kunnen helpen naar een meer plantaardig dieet”.

Appèl

Samen met de partners in de keten wil Appèl met dochteronderneming Markies Catering een verandering in eetgewoonten in de bedrijfsrestaurants en schoolkantines realiseren. “Als cateraar staan wij dichtbij de consument en spelen wij een belangrijke rol bij het versterken van de vraag naar plantaardig eten. Wij stimuleren en verleiden onze gasten door bijzondere, smaakvolle en pure gerechten te bereiden met een beperkt aanbod aan dierlijke producten.“ aldus Hans van Veen, algemeen directeur van Appèl. De cateraar geeft producenten en startups van plantaardige producten een platform om hun producten te introduceren.

Lees ook:

     
Lees ook
Smart Food Alliance: politiek moet voedselsysteem herzien

Smart Food Alliance: politiek moet voedselsysteem herzien

Het platform Smart Food Alliance presenteert tien punten aan de Nederlandse politiek die het voedselsysteem gezonder en duurzamer moeten maken. Volgens de organisatie is de politiek aan zet om in de volgende kabinetsperiode ons voedselsysteem te herzien. De Smart Food Alliance vraagt de politiek onder meer om een coherent voedselbeleid te implementeren,...

Eiwitten winnen uit eendenkroos

Eiwitten winnen uit eendenkroos

Rubisco Foods wint plantaardige eiwitten uit waterlinzen en plantaardige reststromen. Het bedrijf, dat voorheen bekend stond als ABC-Kroos, opende op 5 maart op innovatiecentrum The Green East in Raalte de deuren van zijn nieuwe, modulair opgezette fabriek.  “De naam ABC-Kroos bekte internationaal niet zo lekker”, aldus Hans Derksen,...

ILVO start onderzoek naar verwerking microbieel eiwit

ILVO start onderzoek naar verwerking microbieel eiwit

Het Vlaamse onderzoeksinstituut ILVO gaat onderzoek doen naar microbiële eiwitten en de invloed van verwerkingstechnieken op die eiwitten. Het instituut doet dat in het kader van het Prometheus project, waarin verschillende Vlaamse instituten en bedrijven samenwerken om tot toepassing te komen van microbieel eiwit in diervoeder en levensmiddelen. Vee...