Ardo en Dujardin Foods mogen fuseren

evmi-ardo-dujardin

Ardo en Dujardin Foods hebben toestemming om te gaan fuseren. Mededingingsautoriteiten uit de landen waar de bedrijven actief zijn, hebben hun goedkeuring gegeven zonder restricties of voorwaarden.

De eigenlijke fusie zal op 31 december 2014 rond zijn, melden de bedrijven. In de tussentijd wordt de strategie gedefinieerd en krijgt de organisatie en het implementatieplan verder vorm.

De beide Belgische diepvriesspecialisten, los van elkaar opgericht door 2 broers, maakten afgelopen voorjaar bekend samen verder te willen onder de naam Ardo.

'Verder uitbouwen'

Beide bedrijven willen het nieuwe Ardo verder uitbouwen als Europese leider in vriesverse groenten & fruit en vriesverse kruiden & ingrediënten. De klantenfocus blijft gericht op retail, foodservice en industry.

Als de fusie voltooid is, bestaat de Raad van Bestuur uit de 7 aandeelhouders: Bernard, Ignace, Jan, Marc, Paul, Philippe en Xavier Haspeslagh. Daarnaast worden 2 tot 3 onafhankelijke bestuurders benoemd.

Voorzitter van de Raad van Bestuur wordt Philippe Haspeslagh, de derde generatie van de familie. Ardo wordt geleid door een Executive Committee dat bestaat uit managing director Jan Haspeslagh, CEO Rik Jacob en COO Bernard Haspeslagh.

Ardo en Dujardin Foods

Ardo uit het Belgische Ardooie heeft 15 productie-, verpakkings- en distributiesites in 8 Europese landen en zo’n 3000 medewerkers. Vorig jaar teelde, verwerkte en verkocht Ardo 611.000 ton vriesverse groenten en fruit over de hele wereld, met een geconsolideerde netto-omzet van 607 miljoen euro.

Dujardin Foods uit Ardooie-Koolskamp is specialist in de productie en distributie van vriesverse groenten, kruiden, ingrediënten en kant-en-klaarmaaltijden. Het bedrijf heeft zo'n 800 medewerkers, verkoopt jaarlijks ongeveer 200.000 ton met een omzet van 213 miljoen euro en heeft 5 productievestigingen in België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Lees ook:

Ardo en Dujardin fuseren (2 april 2014)

Meer over
Lees ook
Zwanenberg en Struik gaan fuseren

Zwanenberg en Struik gaan fuseren

Zwanenberg Food Group (ZFG) en Struik Foods Europe gaan fuseren en vormen één breed voedingsmiddelenconcern. Dat besloten de aandeelhouders van beide organisaties op 16 maart. De vakbonden zijn geïnformeerd en beide Ondernemingsraden hebben positief geadviseerd. Ook heeft de Autoriteit Consument en Markt ingestemd met de voorgenomen transactie.

Zwanenberg en Struik in gesprek over fusie

Zwanenberg en Struik in gesprek over fusie

Vleesproducent Zwanenberg Food Group en soepen- en sauzenproducent Struik Foods voeren fusiegesprekken. Dat meldt de Telegraaf. Zwanenberg heeft via hun pr-bureau bevestigd dat er aftastende gesprekken hebben plaatsgevonden. De familie Van der Laan, eigenaar van Zwanenberg, zou de gesprekken hebben gevoerd met de familie Van Drie. Zwanenberg is de...

RIKILT in Wageningen fuseert met NVWA-lab

RIKILT in Wageningen fuseert met NVWA-lab

Vanaf 1 juni 2019 vormen RIKILT Wageningen University & Research en het Laboratorium voor Voeder- Voedselveiligheid van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een nieuw instituut. De nieuwe organisatie draagt de naam Wageningen Food Safety Research (WFSR) en maakt onderdeel uit van Wageningen University & Research. Het lab van de...