Arla zet nieuwe ‘product en innovatie’-afdeling op

z3ih8npexlo9b8yynkjj

Arla Foods herstructureert de afdelingen voor product management, onderzoek en ontwikkeling tot één nieuwe ‘product en innovatie’ organisatie. Lars Dalgaard gaat als nieuwe senior vice president leiding geven aan de nieuwe afdeling.

De nieuwe afdeling zal verantwoordelijk worden voor alle productgerelateerde activiteiten, van onderzoek naar nieuwe technologieën en productontwikkeling tot het management van alle producten en verpakkingen. Door product management en R&D samen te voegen hoopt Arla nieuw ontwikkelde technieken en producten sneller bij de consument te krijgen.

Nieuwe SVP

Om dit team succesvol te maken stelt Arla een nieuwe senior vice president aan: Lars Dalsgaard. Op dit moment is Dalsgaard nog werkzaam als hoofd van de productieketens kaas, boter en poeders. Vanaf 1 april 2019 zal hij zich richten het ‘product en innovatie’-team.

Onderzoeksfaciliteiten

Arla zet sterk in op innovatie. De helft van de groei van het bedrijf moet in de toekomst voortkomen uit innovaties, zegt CMO Hanne Søndergaard. In mei 2017 opende Arla al een nieuwe onderzoeksfaciliteit in Denemarken waar producten ontwikkeld en onderzocht worden. Afgelopen zomer werd bekendgemaakt dat er een tweede onderzoeksfaciliteit gebouwd gaat worden waar vooral onderzoek zal worden gedaan naar melkwei en ingrediënten uit melk.

Lees ook
EVMI jaaroverzicht, deel 5: wetenschap en innovatie

EVMI jaaroverzicht, deel 5: wetenschap en innovatie

De laatste dagen van 2020 zijn aangebroken, hoog tijd voor een terugblik op het afgelopen jaar. In 5 delen bladeren we nog eens door de 8 EVMI's die zijn verschenen.

Open call aan innovatieve food start-ups

Open call aan innovatieve food start-ups

De eerste scoutingsronde van het Europees georiënteerde innovatieplatform Brave New Food is deze week van start gegaan. Het platform roept start-ups en scale-ups op om innovatieve oplossingen te komen pitchen met als doel deze te verbinden aan de uitdagingen van gevestigde bedrijven uit de voedingsindustrie.

Foodvalley NL belangrijke speler in nieuw wereldwijd netwerk Food Innovation Hubs

Foodvalley NL belangrijke speler in nieuw wereldwijd netwerk Food Innovation Hubs

Foodvalley NL wordt de leidende Europese Hub in een nieuw, wereldwijd netwerk van Food Innovation Hubs dat wordt gekatalyseerd en ondersteund in Afrika, Latijns-Amerika en Azië. De samenwerking werd vandaag officieel aangekondigd tijdens Bold Actions for Food as a Force for Good, een pre-event in aanloop naar de VN-top over voedselsystemen in 2021.