Bake Your Own wint food award Horecava

bake-your-own

AMSTERDAM - De Horecava Innovation Award in de categorie Food & Beverage is gewonnen door de Bake Your Own kant en klare deegplakken.

Met het concept kan in de horeca snel vers brood worden gebakken zonder ingewikkeld kneed- en rijsproces.

Het Bake Your Own-concept bestaat uit drie verschillende deegplakken. In deze producten wordt oertarwe gebruikt, zoals durum. De deegplakken nemen in opslag veel minder volume in dan een gerezen en gebakken product.

Volgens de jury is Bake Your Own een topkwaliteit vers afbakbrood, geschikt voor alle marktsegmenten. Ondernemers kunnen zelf de vorm en grootte bepalen. Het is een desemcultuur die niet zelf te maken is. het is een diepvriesproduct dat  na 72 uur in de koelkast nog goed te verwerken is. "Bake Your Own biedt toegevoegde waarde."

Chummee

De overall Horecava Innovation Award was voor Chummee, een nieuwe manier voor de horeca om via social media nieuwe gasten aan te trekken. Met Chummee kun je je Facebook- en Twitter-vrienden een klein cadeautje geven, bijvoorbeeld een lekkere cappuccino in een lunchroom.  Aanwezigen bij de uitreiking lieten via twitter direct hun onvrede blijken met de afwezigheid van de winnaar.

Karel de Vos Award

De Foodiebag van VerdraaidGoed! kreeg de eerste de Karel de Vos Award, in het leven geroepen ter nagedachtenis aan de in september 2012 overleden Karel de Vos. De Vos was initiatiefnemer van de Horecava Innovation Award en sinds het begin juryvoorzitter. De prijs werd toegekend aan de inzending die vakmanschap, maatschappelijk verantwoord ondernemen, vernieuwing en gastheerschap hoog in het vaandel heeft staan.

De Foodiebag is een doggiebag van gerecycled materiaal voor restaurants en catering om niet geconsumeerd voedsel mee te geven aan de gasten. Deze kunnen door een clip aan hun lepel te bevestigen aangeven daar prijs op te stellen.

Een verslag van de Horecava is te lezen in EVMI 1 van 1 februari 2013.

E-paper (Voor abonnees is het hele magazine toegankelijk, voor niet-abonnees enkele pagina's)

Lees ook:

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over de Horecava