Barentz en Additive Solutions gaan samenwerken

HOOFDDORP - Het Nederlandse Barentz International en het Australische Additive Solutions gaan strategisch samenwerken op het gebied van verkoop, marketing en distributie van ingrediënten in Australië en Nieuw-Zeeland.

Barentz zocht al langer een strategische partner in Australië, met onder meer eenzelfde technische expertise. Nu is een meerderheidsbelang genomen in Additive Solutions.

“Wij zijn onder de indruk gekomen van de expertise en de vaardigheden van het team van Addivite Solutions ”, stelt CEO Hidde van der Wal. “Dat was een belangrijk aspect voor ons om met hen de krachten te bundelen.”

Vitablend

Jim Nanos, managing director van Additive Solutions, is ook blij met de samenwerking. Zo kan het bedrijf nu producten als Vitablend (antioxidant-blends en nutritional premixen) in Australië en Nieuw-Zeeland aanbieden.

Nanos is bovendien opgetogen om LI Frank te kunnen vertegenwoordigen. Behalve ingrediënten op basis van bonen en granen produceert dit bedrijf van Barentz namelijk ook lupine-eiwitten die in Australië worden geteeld.

Australië en Nieuw-Zeeland

Met het strategische partnership worden 2 belangrijke landen toegevoegd aan het netwerk van Barentz Food & Nutrion. Het bedrijf is actief in bijna 40 landen in 3 continenten.

Additive Solutions, met het hoofdkantoor in Melbourne, levert ingrediënten in Australië en Nieuw-Zeeland aan een range sectoren (food, frisdranken, snoepgoed, gezondheid, voeding, en diergezondheid).

Lees ook:

Meer over
Lees ook
Eiwitvezels uit soja

Eiwitvezels uit soja

Ojah BV, Nederlandse producent van plantaardige eiwitten, lanceert Plenti ProFiberTM. Voedselfabrikanten kunnen deze eiwitvezels gebruiken bij de ontwikkeling en productie van (deels) plantaardige alternatieven voor dierlijke producten.

Marqt verkoopt wijn met natuurlijke sulfietvervanger

Marqt verkoopt wijn met natuurlijke sulfietvervanger

Marqt heeft een nieuwe wijn in de schappen. De Novatura pinot noir van Biologische wijngaard de Colonjes. Volgens de duurzame retailer is dit de eerste Europese wijn met een natuurlijke sulfietvervanger, het plantenextract Estaan.

Eindeloos genieten van je aardbeienijsje: het smelt niet

Eindeloos genieten van je aardbeienijsje: het smelt niet

Drooggevroren aardbeipoeder zou wel eens het ei van Columbus kunnen zijn voor ijsfabrikanten. Onderzoekers van de Agricultural Research Service (ARS), het onderzoeksbureau van het Amerikaanse ministerie van landbouw, ontdekten dat drooggevroren fruitpoeders de structuur en smaak van ijs verbeteren. Simpel gezegd: het ijs smelt niet en blijft beter...