Barentz neemt Maustepavelu over

HOOFDDORP - Ingrediëntenleverancier Barentz International heeft de overname bekendgemaakt van het Finse Maustepalvelu. Door de acquisitie groeit de capaciteit voor de ontwikkeling en productie van klantspecifieke mengsels in Europa.

Maustepalvelu (MP Spice Services, gevestigd vlakbij Helsinki) ontwikkelt klantspecifieke mengsels met de focus op de vlees-, vis- en snackindustrie, bericht De Molenaar.

“We zien niet alleen een een toename van de verkoop van enkelvoudige ingrediënten aan klanten in de vlees- en visindustrie, maar zien ook een sterke vraag van onze klanten voor specifieke mengsels om smaak, textuur en stabiliteit van hun producten te verbeteren. We hebben gekeken naar manieren om onze R&D-afdeling te versterken en hebben die gevonden in deze innovatieve partner", legt Hidde van der Wal uit, CEO bij Barentz International.

Lees ook:

Barentz en Additive Solutions gaan samenwerken (7 april 2014)

Barentz opent vestiging in Manila (6 september 2013)

Bayn en Barentz werken samen bij stevia (23 januari 2013)

 
Lees ook
Eiwitvezels uit soja

Eiwitvezels uit soja

Ojah BV, Nederlandse producent van plantaardige eiwitten, lanceert Plenti ProFiberTM. Voedselfabrikanten kunnen deze eiwitvezels gebruiken bij de ontwikkeling en productie van (deels) plantaardige alternatieven voor dierlijke producten.

Marqt verkoopt wijn met natuurlijke sulfietvervanger

Marqt verkoopt wijn met natuurlijke sulfietvervanger

Marqt heeft een nieuwe wijn in de schappen. De Novatura pinot noir van Biologische wijngaard de Colonjes. Volgens de duurzame retailer is dit de eerste Europese wijn met een natuurlijke sulfietvervanger, het plantenextract Estaan.

Eindeloos genieten van je aardbeienijsje: het smelt niet

Eindeloos genieten van je aardbeienijsje: het smelt niet

Drooggevroren aardbeipoeder zou wel eens het ei van Columbus kunnen zijn voor ijsfabrikanten. Onderzoekers van de Agricultural Research Service (ARS), het onderzoeksbureau van het Amerikaanse ministerie van landbouw, ontdekten dat drooggevroren fruitpoeders de structuur en smaak van ijs verbeteren. Simpel gezegd: het ijs smelt niet en blijft beter...