Barentz ook actief in Iran

evmi-barentz-iran

Barentz International kondigt een joint venture aan met het Iraanse Future Way Holding. Dit nieuwe bedrijf focust op de distributie van ingrediënten in industrieën als food & nutrition, pharmaceuticals en diervoeding in Iran en het Midden-Oosten.

De ingrediëntenleverancier noemt de aankoop een logische stap vanwege de groei die het bedrijf buiten Europa doormaakt. Het volgt op de recente forse uitbreiding van activiteiten van Barentz in deze groeimarkten.

Iran is met 80 miljoen consumenten in het land en 400 miljoen in de omliggende exportregio een interessante markt voor industriële ingrediënten.

Interesse in new food

Het bedrijf verwacht aanzienlijke groei, mede vanwege de open instelling van de grote groep jongeren in het Midden-Oosten ten aanzien van new food & personal care.

De goedopgeleide Iraanse consument koopt graag hoogwaardige voedingsmiddelen en frisdranken van internationale merken.

De aanwezigheid van Barentz in het Midden-Oosten dicht tevens de geografische kloof tussen de markten in Europa en Azië-Pacific.

Lees ook:

Lees ook
De werkdag van: Liselotte Mooiweer, FrieslandCampina

De werkdag van: Liselotte Mooiweer, FrieslandCampina

De dag begint voor Liselotte Mooiweer, project manager/development specialist Early Life Nutrition bij FrieslandCampina Ingredients, met een fietstocht naar de campus van de Wageningen Universiteit. Daar is het lichte gebouw van het FrieslandCampina innovation centre met haar laboratoria, proefproductielhal en kantoren gehuisvest. Liselotte Mooiweer is...

Vezelhennep als eiwit- en oliebron

Vezelhennep als eiwit- en oliebron

HempFlax in Oude Pekela verwerkt sinds 1993 vezels uit lokaal verbouwde hennep. Terwijl hennepteelt na de Tweede Wereldoorlog verboden werd omdat deze geen voedsel opleverde, zijn ‘neutraceuticals’ nu uitgegroeid tot belangrijke markt voor vezelhennep. Eén van de nieuwste loten aan de stam is hennepeiwit. Door naar mogelijkheden...

Functionele plantaardige ingrediënten uit de aardappel

Functionele plantaardige ingrediënten uit de aardappel

Wat zitten er eigenlijk voor moleculen in een agrarische grondstof? En wat kun je daarmee? Het honderdjarige Avebe was één van de eerste bedrijven die op deze manier tegen agrobusiness aankeek. Het bedrijf streeft naar meerwaarde door innovatie met functionele ingrediënten uit de aardappel. Op 26 april vond bij Nedmag in Veendam...