Barry Callebaut opent 3D Printing Studio

Mona Lisa 3D Studio

Beeld: Barry Callebaut

De Barry Callebaut Group lanceert via het decoratiemerk Mona Lisa gepersonaliseerde 3D-geprinte chocolade op schaal. Met de nieuwe Mona Lisa 3D Studio kunnen chefs hun eigen unieke creaties ontwerpen em deze snel en betaal reproduceren. 

Voor het lanceringsevenement sloeg Mona Lisa de handen in elkaar met de creatieve banketbakker Jordi Roca. Roca creeerde met de Mona Lisa 3D Studio de 3D chocoladecreatie ‘Flor de Cacao’, een cacaoboon  die zich na contact met warme chocoladesaus opent als een cacaobloem. “Deze nieuwe manier van werken met chocolade zal de consumenten verrassen met ondenkbare vormen die op schaal en met een indrukwekkende precisie geproduceerd worden,” zegt Roca over het gebruik van de Mona Lisa 3D Studio.

De Mona Lisa 3D Studio is uitgerust met een innovatieve precisietechnologie die duizenden exemplaren tegelijk kan printen, die tegelijkertijd hun ambachtelijke aspect behouden. Chefs en klanten kunnen een chocoladedecoratie personaliseren met hun eigen unieke ontwerp, vorm en afmetingen, waarna een team van ontwerpers het product omzet in een digitaal 3D-prototype met stalen. Zodra het prototype goedgekeurd wordt, kan het eindproduct snel op schaal worden gereproduceerd. De creaties kunnen gebruikt worden voor desserts, snoep, warme dranken en gebak. Deze service zal voor het eerst beschikbaar zijn voor chefs en hotels, koffieketens en  horeca-etablissementen in een handvol Europese landen. De eerste klant van de Mona Lisa 3D Studio is de bekende hotelketen Van der Valk.

Lees ook
Consortium ontwikkelt 3D-printer voor gepersonaliseerde voeding

Consortium ontwikkelt 3D-printer voor gepersonaliseerde voeding

Beeld: Opt Lasers via Unsplash Een flexibel voedselproductiesysteem waarbij gebruik wordt gemaakt van onder andere 3D-printen. Dat is waar het samenwerkingsproject Imagine om draait. De technologie kan uitkomst bieden voor bijvoorbeeld COPD-patiënten en defensie.  Imagine is een consortium tussen Wageningen University & Research (WUR),...

3D geprinte voeding op Food Technology

3D geprinte voeding op Food Technology

3D Food Printing: Delicious and healthy food for everyone, dat is de titel van de lezing van Peter Nieuwkerk, initiatiefnemer van Gastronology 3D Food Works. Op 2 december hoor je er alles over op Food Technology in de Brabanthallen.

Albert Heijn wint titel ‘beste chocoladeschap’ voor de tiende keer

Albert Heijn wint titel ‘beste chocoladeschap’ voor de tiende keer

Albert Heijn is voor de tiende keer de best scorende supermarkt in het Chocolade Categorierapport. Dit blijkt uit onderzoek van GfK in opdracht van Nestlé onder ruim 6.000 huishoudens, waarin voor 23 winkelformules de waardering voor het chocoladeschap is gemeten.