Barry Callebaut opent 3D Printing Studio

18 februari 2020
Beeld: Barry Callebaut

De Barry Callebaut Group lanceert via het decoratiemerk Mona Lisa gepersonaliseerde 3D-geprinte chocolade op schaal. Met de nieuwe Mona Lisa 3D Studio kunnen chefs hun eigen unieke creaties ontwerpen em deze snel en betaal reproduceren. 

Voor het lanceringsevenement sloeg Mona Lisa de handen in elkaar met de creatieve banketbakker Jordi Roca. Roca creeerde met de Mona Lisa 3D Studio de 3D chocoladecreatie ‘Flor de Cacao’, een cacaoboon  die zich na contact met warme chocoladesaus opent als een cacaobloem. “Deze nieuwe manier van werken met chocolade zal de consumenten verrassen met ondenkbare vormen die op schaal en met een indrukwekkende precisie geproduceerd worden,” zegt Roca over het gebruik van de Mona Lisa 3D Studio.

De Mona Lisa 3D Studio is uitgerust met een innovatieve precisietechnologie die duizenden exemplaren tegelijk kan printen, die tegelijkertijd hun ambachtelijke aspect behouden. Chefs en klanten kunnen een chocoladedecoratie personaliseren met hun eigen unieke ontwerp, vorm en afmetingen, waarna een team van ontwerpers het product omzet in een digitaal 3D-prototype met stalen. Zodra het prototype goedgekeurd wordt, kan het eindproduct snel op schaal worden gereproduceerd. De creaties kunnen gebruikt worden voor desserts, snoep, warme dranken en gebak. Deze service zal voor het eerst beschikbaar zijn voor chefs en hotels, koffieketens en  horeca-etablissementen in een handvol Europese landen. De eerste klant van de Mona Lisa 3D Studio is de bekende hotelketen Van der Valk.

Dit artikel verscheen eerder op: Bakkers in bedrijf

Altijd op de hoogte blijven?