Bas Alblas weg bij Vion

SON EN BREUGEL - Directievoorzitter van Vion Food Netherlands Bas Alblas vertrekt bij Vion. Hij heeft besloten 'zijn carrière buiten Vion voort te zetten'.

Dat meldt Meatandmeal.nl. Met ingang van 1 juli 2009 neemt Peter Beckers het voorzitterschap van de directie van Vion Food Netherlands over van Alblas. Dat betekent dat hij vanaf die datum de foodactiviteiten in Nederland aanstuurt.

Maarten Kusters, Director Operations Food, treedt toe tot het directieteam van Vion Food Netherlands. Hij ondersteunt Peter Beckers in zijn verantwoordelijkheid voor de business unit Fresh Meat Netherlands.

Sterker verbinden aan RvB
Volgens Vion-woordvoerder Marc van der Lee is besloten om de foodactiviteiten sterker te verbinden aan de Raad van Bestuur. 'Dat betekent dat deze in handen worden gelegd van de COO’s Ton Christiaanse en Peter Beckers.'

Ook heeft de Raad van Bestuur besloten dat het aantal leden van de Raad beperkt blijft tot het huidige aantal. 'Dit was voor Alblas reden om zijn carrière buiten Vion voort te zetten', aldus Van der Lee.

Nieuwe topman
Vion kondigde al eerder aan dat Uwe Tillmann per 31 december 2009 CEO en bestuursvoorzitter wordt. Ton Vernaus wordt CFO en Dirk Kloosterboer vice-voorzitter en COO van Vion Ingredients.

Ton Christiaanse blijft verantwoordelijk voor Vion Food UK en Peter Beckers krijgt de verantwoordelijkheid voor Vion Food Netherlands, Germany en International.

Lees ook:
Bas Alblas weg bij Vion (4 juni 2009)

Bekijk ons nieuwsoverzicht voor:
Alle artikelen over Vion

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement