Bavaria neemt Palm over

11 mei 2016

Bierbrouwerij Bavaria en Palm Belgian Craft Brewers bundelen hun krachten. Bavaria neemt een belang van 60 procent in de Belgische brouwerij en vanaf 2021 gaat Palm voor 100 procent deel uitmaken van Bavaria.

Dat maakten beide brouwerijen bekend. Palm heeft diverse speciaalbieren op de markt, waaronder Palm, Rodenbach, Steenbruge, Cornet, Arthur’s Legacy en Estaminet. Het Nederlandse Bavaria is bekend van merken als Bavaria en Swinckels.

Versterking

Bavaria is blij met de overname omdat Palm een belangrijke plek op de Nederlandse markt heeft. Verder versterkt de brouwer met de overname de toegang tot de Belgische retailkanalen en horeca. Ook ziet de brouwer nog groei voor Palm op de internationale markt.

Palm krijgt door de stap toegang tot het internationale netwerk van Bavaria. Ook versterkt en versnelt het bedrijf hiermee de ingezette groeistrategie.

Familiebedrijven

Beide brouwerijen zijn familiebedrijven. Bavaria in Lieshout wordt inmiddels geleid door de zevende generatie Swinkels. De familie Toye staat aan het roer van de Palm brouwerij in Steenhuffel. Het samengaan betekent volgens beiden dat de grootste bierfamilie ter wereld ontstaat.

De brouwerijen samen bundelen 600 jaar bierhistorie, produceren jaarlijks ruim 6,5 miljoen hectoliter bier en zijn actief in 120 landen.

Palm & De Hoorn

Palm heeft vijf brouwerijen in België. De omzet ligt met 53 miljoen euro op ongeveer tien procent van die van Bavaria. De brouwerijlocaties Palm & De Hoorn in Steenhuffel en Rodenbach in Roeselare maken deel uit van de overname. Deze locaties zullen ook in de toekomst bier blijven brouwen.

Palm Belgian Craft Brewers blijft als Belgische entiteit bestaan en behoudt de Belgische directie. Ook blijft Jan Toye voorzitter van het formeel toezichtsorgaan. In dit toezichtsorgaan zullen ook Jan-Renier Swinkels en Frank Swinkels zitting krijgen.

De komende tijd zullen beide familiebrouwerijen werken aan het samengaan.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?