BeeMagicTray wint De Gouden Noot 2014

1 oktober 2014

De BeeMagicTray heeft De Gouden Noot 2014 gewonnen. De vleesverpakking met honingraat van Dampack International won de prijs als meest innovatieve oplossing op verpakkingsgebied.

De winnaar werd bekendgemaakt tijdens het tiende NVC Verpakkingsinnovatie Diner op 30 september in Utrecht.

De verpakkingstray voor vleesproducten maakt gebruik van een geperforeerde film boven een honingraat-bodem. Het overtollige vocht uit het vlees wordt doorgelaten door de folie en komt in de honingraten terecht.

Daar wordt het vocht door de oppervlaktespanning in de honingraten vastgehouden. Door deze capillaire werking zijn traditionele vochtabsorbeerders niet meer nodig.

'Oude natuurwet'

“Een oude natuurwet werd opnieuw ontdekt en dat maakte het mogelijk een heel eenvoudige verpakking te maken waar complexiteit tot nu toe standaard was”, stelt juryvoorzitter prof. Dr. Onno Omta.

Het concept, geschikt voor modified atmosphere packaging (MAP), levert een positieve bijdrage aan voedselveiligheid en hygiëne van producten. Bovendien zorgt deze consumentenverpakking ervoor dat de vleesproducten langer houdbaar blijven.

De BeeMagicTray kan bovendien makkelijk op de bestaande productielijnen worden geproduceerd en ingezet.

Met De Gouden Noot stimuleert het NVC Nederlands Verpakkingscentrum innovaties op het gebied van verpakte producten en verpakkingen.

Lees ook:

Finalisten De Gouden Noot 2014 onthuld (12 mei 2014)

1-2 open deksel Hak wint De Gouden Noot (3 oktober 2012)

Altijd op de hoogte blijven?