Beko Technologies introduceert een nieuwe filtergeneratie

Beko perslucht

Beko Technologies GmbH, specialist voor de zuivering van perslucht en drukgas, brengt met CLEARPOINT 3eco een nieuwe generatie persluchtfilters op de markt. De nieuwe filters bereiken een tot wel 10 maal hogere capaciteit om olie-aerosolen te scheiden bij een – in vergelijking met het voorgangermodel CLEARPOINT 3E – met tot wel 50 procent gereduceerd drukverschil in nat verzadigde toestand. Op grond van de duidelijk verhoogde energie-efficiëntie dragen de nieuwe CLEARPOINT filters het eco label.

Hoger vermogen

Beko Technologies kiest voor een combinatie van nieuwe materiaal- en productietechnologie in het beproefde, tegen corrosie beschermde huis met geoptimaliseerde stroming. Het nieuwe productieprocedé biedt door middel van soft pleat technologie een combinatie van veel filteroppervlak en een hoge diepte van het filterbed. Daarbij zorgt een open kunststof steunvlies (mesh) aan de buitenkant van het filterelement voor de nodige stabiliteit van de filterlagen, zonder het filteroppervlak te reduceren.

"Met deze technologie bereiken wij nu met drie in plaats van de tot nu toe gebruikelijke vijf filtergraden een duidelijk beter filtratievermogen. Zodoende bereiken wij het hoogste scheidingsvermogen bij het laagste drukverschil, en bieden daarmee de efficiëntste filters die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn", zegt Jörg Rambow, Senior Projektmanager bij Beko Technologies.

Besparingen in de totale Life Cycle

Dankzij de verbeterde filtereigenschappen besparen gebruikers bedrijfskosten in de hele Life Cycle van hun installatie: "Enerzijds verbruikt de compressor dankzij filters met geoptimaliseerde stroming en het gereduceerde drukverschil van de filters minder energie, anderzijds worden de volgende apparaten dankzij de hogere persluchtkwaliteit nog betrouwbaarder beschermd en hebben daardoor een hogere levensverwachting", aldus Rambow.

Lees ook
Persluchtperikelen bij Ekro - Hoe onderhoud en standaardisering voor ­energiebesparing zorgt

Persluchtperikelen bij Ekro - Hoe onderhoud en standaardisering voor ­energiebesparing zorgt

Kalfvleesverwerker Ekro slacht jaarlijks zo’n 450.000 kalveren, waarbij het bedrijf een grote hoeveelheid perslucht gebruikt. Ekro heeft de hulp van persluchtspecialist Airsave ingeroepen voor het verbeteren en onderhouden van de pneumatische installaties. “Dankzij Airsave is de continuïteit van de verschillende lijnen in de productie fors verbeterd.”

Perslucht en hygiëne: dit kan er mis gaan

Perslucht en hygiëne: dit kan er mis gaan

De zuiverheid van de perslucht kan invloed uitoefenen op de voedselveiligheid van voedingsmiddelen. Hoe zorg je voor voldoende zuivere perslucht? Project engineer energy efficiency Roy Schep van SMA Pneumatics geeft praktische tips. Verschillende kwaliteitssystemen blijven vaag over de kwaliteit van perslucht. In de praktijk komt Schep de nodige voorbeelden...

Ben & Jerry’s optimaliseert perslucht, want ook lucht kost geld

Ben & Jerry’s optimaliseert perslucht, want ook lucht kost geld

In iedere stap van het productieproces bij Ben & Jerry’s in Hellendoorn - een ijsproducent met een missie - wordt perslucht gebruikt. Een aandrijfmedium waarvan steeds meer het besef groeit dat ook lucht geld kost. Ben & Jerry’s heeft één doel: het best mogelijke ijs maken. Onderdeel van deze missie is: een duurzame...