Beleggers bezorgd over daling omzet Unilever

Unilever

Unilever heeft in het afgelopen kwartaal de eigen bedrijfsdoelstelling om 1 procent sneller te groeien dan de markt niet gehaald. De omzetgroei bleef steken op 2,6 procent, waar gerekend werd op 4 procent. "Analisten twijfelen nu of Unilever de eigen jaarprognoses wel kan halen", schrijft het FD.

De beurskoers daalde 19 oktober met ruim 5 procent, de grootste teruggang dit jaar op één dag. Unilever schrijft het tegenvallende kwartaal toe aan het slechte zomerweer in Europa en de orkanen in de VS, waardoor minder ijs werd verkocht. Ook de persoonlijke verzorgingstak kende met 1,8 procent omzetgroei het laagste stijgingscijfer in 13 jaar. Ondanks de tegenvallende cijfers houdt CEO Paul Polman vast aan een groei van 3 à 5 procent dit jaar.

Na de - snel afgeslagen - overnamepoging door Kraft Heinz dit voorjaar beloofde Unilever zijn aandeelhouders op eigen kracht flink te groeien. Daar is dan in het laatste kwartaal wel een 'eindsprint' voor nodig, aldus het FD.

Bron: Foodlog

Lees ook:

Lees ook
Omzetstijging Ter Beke

Omzetstijging Ter Beke

Ter Beke sloot de eerste helft van 2022 af met een hogere omzet en lagere bedrijfswinst. In totaal kwam de omzet van de Belgische vleeswaren en diepvriesmaaltijdenproducent uit op 373 miljoen euro. Dat meldt Ter Beke in een persbericht op de website.

Rechter wijst verzoek voorlopige voorziening Ben & Jerry’s af

Rechter wijst verzoek voorlopige voorziening Ben & Jerry’s af

Het is Ben & Jerry’s niet gelukt de verkoop in Israël te blokkeren. Een rechter in New York heeft het verzoek tot een voorlopige voorziening afgewezen.

Omzet DSM groeit met 17 procent in eerste helft 2022

Omzet DSM groeit met 17 procent in eerste helft 2022

De omzet van DSM is in het eerste half jaar van 2022 boven verwachting gegroeid. Dat heeft DSM grotendeels te danken aan de prijsverhogingen van producten. De omzet groeide het afgelopen half jaar met 17 procent tot ruim 4 miljard euro.