Ben & Jerry’s en Tony’s Chocolonely gaan samenwerken

Ben & Jerry's_via beeldbank B&J

Ben & Jerry’s gaat samenwerken met Tony’s Chocolonely bij het inkopen van cacao. De ijsfabrikant wil dat de chocolade die in de producten verwerkt wordt volledig is geproduceerd zonder kinderarbeid en moderne slavernij.

De samenwerking is gericht op het aanpakken van misstanden in de cacao-industrie in Ghana en Ivoorkust. Ben & Jerry’s gebruikte eerder al Fairtrade chocolade, maar slaat de handen ineen met Tony’s Chocolonely omdat zij weten waar de cacaobonen vandaan komen en onder welke omstandigheden deze zijn geteeld.

Vanwege de samenwerking lanceren zowel Ben & Jerry’s als Tony’s Chocolonely een aantal nieuwe smaken, waarin bekende smaken van het ijs en de chocolade gecombineerd worden. Tony’s Chocolonely introduceert de nieuwe smaken Dark milk chocolate with brownie en White chocolate strawberry cheesecake. Ben & Jerry’s brengt ijs met Tony’s bekende karamel en zeezout-smaak op de markt in een reguliere en plantaardige variant.

Bron: Tony’s Chocolonely, Nu.nl

Geen nieuws van EVMI meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke dinsdag en donderdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Thema's
Lees ook
Honderd procent traceerbare cacao

Honderd procent traceerbare cacao

Honderd procent traceerbare cacao en eerlijke prijzen voor cacaoboeren. Dat is een belofte van Tony’s Chocolonely. Dankzij de BeanTracker is de cacao volledig traceerbaar. De techniek deelt Tony’s graag met anderen.

Lean Goedegebuure van Tony Chocolonely keynote spreker Food Technology

Lean Goedegebuure van Tony Chocolonely keynote spreker Food Technology

Food Technology biedt in 2023 een gevarieerd programma van sprekers. Lean Goedegebuure van Tony Chocolonely is keynote spreker. In zijn presentatie staat de traceerbaarheid van de Tony’s Chocolonely-reep.

Zonder prijsverhoging cacao zijn duurzame initiatieven van chocoladebedrijven ineffectief

Zonder prijsverhoging cacao zijn duurzame initiatieven van chocoladebedrijven ineffectief

Nog geen van de grote chocoladeproducenten betaalt voldoende voor cacao om armoede onder cacaoboeren uit te bannen. Dat blijkt uit het rapport ‘Cacao Barometer 2022’ van VOICE Network. Ondanks dat de cacaosector zelf initiatieven neemt om de productie te verduurzamen, wordt de kernoorzaak van alle problemen - hardnekkige armoede - niet aangepakt. Terwijl...