Ben & Jerry’s en Tony’s Chocolonely gaan samenwerken

Ben & Jerry's_via beeldbank B&J

Ben & Jerry’s gaat samenwerken met Tony’s Chocolonely bij het inkopen van cacao. De ijsfabrikant wil dat de chocolade die in de producten verwerkt wordt volledig is geproduceerd zonder kinderarbeid en moderne slavernij.

De samenwerking is gericht op het aanpakken van misstanden in de cacao-industrie in Ghana en Ivoorkust. Ben & Jerry’s gebruikte eerder al Fairtrade chocolade, maar slaat de handen ineen met Tony’s Chocolonely omdat zij weten waar de cacaobonen vandaan komen en onder welke omstandigheden deze zijn geteeld.

Vanwege de samenwerking lanceren zowel Ben & Jerry’s als Tony’s Chocolonely een aantal nieuwe smaken, waarin bekende smaken van het ijs en de chocolade gecombineerd worden. Tony’s Chocolonely introduceert de nieuwe smaken Dark milk chocolate with brownie en White chocolate strawberry cheesecake. Ben & Jerry’s brengt ijs met Tony’s bekende karamel en zeezout-smaak op de markt in een reguliere en plantaardige variant.

Bron: Tony’s Chocolonely, Nu.nl

Geen nieuws van EVMI meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke dinsdag en donderdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief
Thema's
Lees ook
Zonder prijsverhoging cacao zijn duurzame initiatieven van chocoladebedrijven ineffectief

Zonder prijsverhoging cacao zijn duurzame initiatieven van chocoladebedrijven ineffectief

Nog geen van de grote chocoladeproducenten betaalt voldoende voor cacao om armoede onder cacaoboeren uit te bannen. Dat blijkt uit het rapport ‘Cacao Barometer 2022’ van VOICE Network. Ondanks dat de cacaosector zelf initiatieven neemt om de productie te verduurzamen, wordt de kernoorzaak van alle problemen - hardnekkige armoede - niet aangepakt. Terwijl...

Consumenten kopen prijsbewuster Sinterklaaslekkernijen

Consumenten kopen prijsbewuster Sinterklaaslekkernijen

Dit jaar viert 56 procent van de Nederlanders Sinterklaas. Ruim zes op de tien Nederlanders let vanwege de hoge inflatie scherper op prijzen van Sinterklaaslekkernijen. Dat blijkt uit een peiling in opdracht van VBZ, branchevereniging voor koek, snoep, chocolade, zoutjes en noten.

Chocoladebezorgd wint FD Gazellen Award voor snelst groeiende bedrijf

Chocoladebezorgd wint FD Gazellen Award voor snelst groeiende bedrijf

Chocoladebezorgd staat op de eerste plek in de FD Gazellen top 100: de lijst met de snelst groeiende bedrijven in Nederland. De chocoladewebshop uit Hoogeveen won tijdens de uitreiking op 22 november twee gouden awards en werd benoemd tot landelijke winnaar van de FD Gazellen top 100.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren