Bende verkoopt ‘bedorven’ taarten

evmi-taart

In Kragjevac (Servië) heeft een bende ruim 18.000 taarten onderschept die moesten worden vernietigd omdat de koeling bij de bakkerij was uitgevallen. De criminelen hebben deze taarten vervolgens in de verkoop gezet.

Volgens de burgemeester van het stadje zit er een georganiseerde bende achter de niet alledaagse diefstal, meldt RTL Nieuws. Taarten zijn in Servië nu extra populair, vanwege het Servisch-orthodoxe kerstfeest, dat op 7 januari plaatsvindt.

Bij stortplaats

Het afgeschreven gebak was weggehaald bij een stortplaats, vlak nadat de partij er was gedumpt door vuilnisauto’s. De taarten werden vervolgens weer te koop aangeboden voor bedragen tussen de 40 eurocent en 1,60 euro.

De taarten zijn afkomstig van een plaatselijke bakkerij, die producten naar het buitenland exporteert. Omdat de koelruimtes tijdelijk waren uitgevallen, waren de ruim 18.000 taarten niet meer geschikt voor consumptie.

Lees ook:

Lees ook
"We gaan steeds meer digitaal toezicht houden"

"We gaan steeds meer digitaal toezicht houden"

Toen Rob van Lint in 2017 de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit ging leiden, werd hij meteen in het fipronilschandaal gestort. Ook 2019 was een bewogen jaar, met een listeria-uitbraak en een ict-debacle. We blikken terug maar kijken bovenal vooruit naar de ontwikkelingen die 2020 zal brengen. Topambtenaar Rob van Lint weet wel raad met crisissituaties....

Mensen besmetten de Bretonse oester via het riool

Mensen besmetten de Bretonse oester via het riool

Bretonse oesterkwekers hebben er de buik van vol. Voor de vijfde keer (!) sinds midden december is de oogst en verkoop van oesters uit de Bretonse wateren verboden. In de schelpdieren is het norovirus aangetroffen. Het hoogstbesmettelijke virus maakt mensen misselijk en veroorzaakt diarree.

Veilig voedsel met plasmatechnologie

Veilig voedsel met plasmatechnologie

Koud atmosferisch plasma biedt mogelijkheden die de beheersing van hygiëne en veiligheid volledig kunnen veranderen. Maar wat is koud plasma in hemelsnaam? En hoe zou je het effectief kunnen inzetten voor hygiënetoepassingen? Onderzoeker Erik Esveld van Wageningen Food & Biobased Research vertelt waar de ontwikkeling richting praktijktoepassing...