BENEO neemt het Nederlandse bedrijf Meatless over

logo-beneo

Ingrediëntenleverancier BENEO neemt het Nederlandse bedrijf Meatless over. Het management van Meatless, gevestigd in Goes, blijft na de overname in functie. Meatless produceert ingrediënten die gebruikt worden in plantaardige alternatieven voor vlees en vis.

De overname van Meatless past in de strategie van Süducker, moederbedrijf van BENEO, om meer focus te leggen op plantaardige eiwitten. Südzucker heeft als doel marktleider te worden voor plantaardige oplossingen en wil met de uitbreiding van BENEO een breder scala aan ingrediënten voor vlees- en visalternatieven bieden.  

Meatless B.V. werd opgericht in 2005. Oprichter Jos Hugense is afkomstig uit een familie van slagers en vleesverwerkers en besloot in 2005 over te stappen naar de productie van plantaardige producten. Meatless levert aan de vegetarische en veganistische markt en produceert verschillende producten die worden gebruikt in plantaardige voedingsproducten in verschillende landen.

Bron: Südzucker Group

Lees ook
CSM Ingredients presenteert eerste duurzaamheidsverslag

CSM Ingredients presenteert eerste duurzaamheidsverslag

CSM Ingredients, innovatie- en productiebedrijf van food tech ingrediënten, presenteert een nieuwe benadering van duurzaamheid met zijn “Thrive for Impact”-plan. Met dit plan wil het bedrijf een verantwoorde manier van zakendoen waarbij de maatschappij en planeet centraal staan bevorderen. Daarvoor presenteert CSM Ingredients zijn eerste duurzaamheidsverslag...

Consumentenbond: Alcoholfabrikanten moeten transparant zijn over hun producten

Consumentenbond: Alcoholfabrikanten moeten transparant zijn over hun producten

De Consumentenbond vindt dat alcoholfabrikanten niet transparant zijn over hun drank. Op het etiket ontbreken vaak de ingrediënten en voedingswaarde, zoals het aantal calorieën en het suikergehalte. Daarom roept de Consumentenbond op tot verplichte etikettering op alcohol.

Onderzoek Consumentenbond | Kruidenmixen bevatten weinig kruiden

Onderzoek Consumentenbond | Kruidenmixen bevatten weinig kruiden

Zakjes en potjes kruidenmix bevatten weinig en kruiden en specerijen en juist veel goedkope opvullende ingrediënten zoals zout, (paneer)meel, suiker of groentepoeder. Dat blijkt uit een steekproef van de Consumentenbond.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren