Berlin Packaging neemt Nederlands Vinkova B.V. over

8 oktober 2020

Berlin Packaging een leverancier van glazen, plastic en metalen verpakkingen en sluitingen neemt op Vinkova B.V., een leverancier van glazen verpakkingen voor voedingsmiddelen en dranken. Vinkova is gevestigd in Bussum. De structuur en het personeelsbestand van Vinkova zal niet veranderen. 

Vinkova is de achtste overname in Europa sinds 2016. Klanten van het bedrijf kunnen nu ook gebruik maken van de exclusieve ontwerp- en innovatiediensten van het Bruni Glass Innovation Center in Italië en Studio One Eleven in de Verenigde Staten. “We kijken ernaar uit om deel uit te maken van de Berlin Packaging-familie en hebben er alle vertrouwen in dat deze nieuwe samenwerking enorme voordelen zal opleveren voor onze klanten, leveranciers en medewerkers”, aldus André Rombout, Vinkova's directeur. “We zijn een solide bedrijf en zullen nog sterker worden.”  Ruben van der Zouw, commercieel directeur Vinkova:  “De overname van een solide leverancier van glazen verpakkingen in de levensmiddelen- en drankensector stelt ons in staat om de aanwezigheid van Berlin Packaging op de Europese glasverpakkingsmarkt verder uit te breiden door het assortiment van glazen en plastic producten en sluitingen aan te vullen - benadrukt Paolo Recrosio CEO van Berlin Packaging Europe - en biedt ons enorme zakelijke mogelijkheden ter bevestiging van de geldigheid van onze strategie en de consistentie van ons project.”

Berlin Packaging

“Naast het consolideren van onze positie in Noord-Europa, geeft deze overname ons de mogelijkheid om alle soorten klanten en marktsegmenten te ondersteunen door onze zakelijke relaties te versterken en diensten van de hoogste kwaliteit aan te bieden”, aldus Bill Hayes, CEO en voorzitter van Berlin Packaging.

Altijd op de hoogte blijven?