Beurre de Mer genomineerd voor de Amsterdam Foodpitch

Vismagazine_Beurre de Mer

De vakjury van de Amsterdam Food Pitch maakte in april de 11 finalisten bekend voor de titel ‘Lekkerste product van 2018’. Een van de genomineerden is de Haagse Chef-kok Sebastiaan Knottnerus met zijn visboterlijn Beurre de Mer. Deze luxeboter is verkrijgbaar in drie verschillende smaken: Ansjovisboter, Haringkaviaar & Bottargaboter, en Gerookte Makreelboter.

Beurre de Mer

Sebastiaan Knottnerus werkte jaren op sterrenniveau gewerkt en heeft sinds 2016 zijn eigen private dining bedrijf 'Chef at'. Hier is de Beurre de Mer ontstaan."Ik werk het allerliefst met seafood. Toen ik begon met de diners aan huis wilde ik graag mijn eigen boter maken. Dit, omdat ik boter een ondergeschikt product vind. Er is gezouten en ongezouten boter en daar blijft het wel zo'n beetje bij. Daarom besloot ik mijn favoriete producten te verwerken in boter", aldus chef-kok Sebastiaan Knottnerus.

Volgens Knottnerus vinden zelfs mensen die geen visliefhebber zijn de boter lekker. De botersoorten zijn geschikt voor bij de borrel of voorafgaande aan een diner. Ook kunnen ze heel goed in diverse gerechten worden verwerkt.

Amsterdam Food Pitch

Het publiek kan op online op de Beurre de Mer en de andere genomineerden. Deze stemmen wegen voor 25 procent mee in de eindbeoordeling. Tot de finale worden de producten en de makers op verschillende manieren in de spotlights gezet, zowel on- als offline. Op 25 juni 2018 pitchen de finalisten hun product voor de vakjury. Bij deze finale in de zelfbedieningsvestiging van De Kweker worden pers, vrienden en familie uitgenodigd. De stem van de vakjury is doorslaggevend en de winnaar wordt tijdens de finale bekendgemaakt. Het winnende product komt bij De Kweker in de schappen te liggen.

De andere genomineerden zijn:

  • Boerenkaasfondue | Ray Heistek
  • Bokken bouillon | Annelies Hermsen
  • Dough-to-go | Meike Schaling
  • Easy Veg’s | Jan van der Wal
  • Joost & Paul jus de veau | Joost Brugman & Paul Jonker
  • Lemon curd | Sandra Troost
  • Make-everything-better-sauce | Megan Vasko
  • Mama Kenia Samosa | Elizabeth ‘Mama Kenia’ Njeru
  • Mama Madina’s glutenvrij zuurdesembrood | Madina Mamedova
  • Pepesan | Willem van Huissteden

Lees ook:

Lees ook
Winnaars van de Amsterdam Food Pitch

Winnaars van de Amsterdam Food Pitch

De winnaars van de Amsterdam Food Pitch zijn bekend. Zowel Mama Madina's glutenvrij zuurdesembrood van Madina Mamedova als het ambachtelijke deeg Dough-to-go van Meike Schaling kregen de titel van ‘Lekkerste product van 2018’. De prijs voor het Meest Duurzame product ging naar de Bokken Bouillon van Annelies Hermsen. Volgens juryvoorzitter en directeur...

Finalisten Amsterdam Food Pitch bekendgemaakt

Finalisten Amsterdam Food Pitch bekendgemaakt

De vakjury van de Amsterdam Food Pitch heeft op donderdag 19 april de 11 finalisten bekendgemaakt. Ruim 70 enthousiaste deelnemers hebben zich aangemeld om mee te dingen naar de felbegeerde titel ‘Lekkerste product van 2018’ en in de schappen te komen bij de Amsterdamse foodgroothandel De Kweker. Gert Blaauw, algemeen directeur De Kweker en juryvoorzitter Amsterdam...

De Kweker lanceert Amsterdam Food Pitch

De Kweker lanceert Amsterdam Food Pitch

Tijdens de horecavakbeurs Horecava op maandag 8 januari 2018 lanceert De Kweker, een Amsterdamse groothandel voor professionals in food, de Amsterdamse Food Pitch 2018. Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum biedt De Kweker ambitieuze (hobby)koks en foodies de kans om hun lekkerste eet- of drankproduct in productie te nemen. De winnaar scoort op...