Bier zonder hop om water te sparen

Hop

Amerikaanse onderzoekers ontwikkelden een gist die hop kan vervangen bij het brouwen van bier, schrijft the Guardian. In een artikel dat verscheen in Nature Communications laten wetenschappers weten dat ze door middel van DNA-editing softwarehet genoom van biergist wisten te manipuleren. Hun techniek versterkt de productie van smaken die normaal gecreëerd wordt door het toevoegen van hop tijdens het brouwproces.

Hop is een een plant die relatief veel water nodig heeft om te groeien. Daar komt nog eens bij dat veel energie nodig is voor het verwerken, transporteren en opslaan van hop. Het genetisch gemodificeerde bier lijkt geen waarneembare afwijkende smaak te hebben, sterker nog: "De jury vond bieren die met onze stam waren geproduceerd hoppiger dan het traditioneel gebrouwde bier", meldt de NRC. Kortom: net zo lekker en een mogelijk wat duurzamere oplossing om bier 'hoppig' te maken.

Bron: Foodlog

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
ABN AMRO: Druk op bestedingen remt herstel drankenindustrie

ABN AMRO: Druk op bestedingen remt herstel drankenindustrie

De productie van de drankenindustrie ligt weer boven het niveau van 2019. Veel producenten zijn nog niet over de klap van de coronacrisis heen, terwijl er een nieuwe uitdaging voor de deur staat: dalende consumentenbestedingen. Dat meldt ABN AMRO in de Sectorprognose Food.

Heineken verhoogt bierprijs voor horeca met 5,8%

Heineken verhoogt bierprijs voor horeca met 5,8%

Per 1 augustus verhoogt Heineken de bierprijs. De horeca betaalt dan gemiddeld 5,8% meer voor de inkoop. Ook in de supermarkt stijgen de prijzen van het bier en andere dranken van Heineken.

Sprong voorwaarts door metabarcoding

Sprong voorwaarts door metabarcoding

Vlaamse wetenschappers hebben met een op DNA-gebaseerde analysetechniek bederforganismen in voeding aangetroffen die met klassieke analysetechnieken niet opgepikt werden.