Bierbrouwer Grolsch steunt regionale initiatieven

4 juni 2018

Bierbrouwer Grolsch maakte 31 mei drie regionale projecten bekend die dit jaar een bijdrage ontvangen vanuit het Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds. Dit zijn Around the Corner, de Zomerondernemer Twente en Resto Van Harte. Deze projecten vormen een mix van zowel sociale als economische initiatieven uit de regio. En in alle projecten speelt vakmanschap en meesterschap op de eigen wijze een belangrijke rol.

Een professionele jury beoordeelde alle inzendingen op vijf criteria. Dit waren vakmanschap/meesterschap, ondernemerschap, innovatie, duurzaamheid en karakter. De jury bestond uit Wethouder Economische Zaken Gemeente Enschede Patrick Welman, CA directeur Grolsch Koert van ’t Hof, manager Engineering Grolsch Susan Ladrak, voorzitter Ondernemingsraad Grolsch Irma Bakker en Manager Corporate Sponsoring & Events Grolsch Jaap Hulshof.

Drie regionale projecten

Drie projecten voldeden volgens de jury het beste aan de criteria en ontvangen een bijdrage van € 5.000,- uit het Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds

Around the Corner

Around the Corner ontwerpt 'pure producten' voor het interieur en geeft deze samen met ambachtsmensen uit de Achterhoek en Twente vorm. Via maatschappelijke instellingen uit de regio betrekt de organisatie ‘mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt’. Ze proberen om zoveel mogelijk natuurlijke materialen te gebruiken of te kiezen voor hergebruik.

De Zomerondernemer Twente

De Zomerondernemer helpt jongeren tussen de 15-22 jaar om een onderneming op te starten in een zomervakantie. De jongeren leren op een praktijkgerichte manier wat ondernemen inhoudt en werken in detail aan hun eigen plan. De jongeren ontvangen een startkapitaal waarmee ze hun bedrijf een duwtje in de rug kunnen geven.

Resto Van Harte

Resto Van Harte gebruikt al 13 jaar de eettafel als middel tot ontmoeting en verbinding in een buurt of wijk. Resto Van Harte heeft haar kennis en ervaring omgezet in cursus materiaal en de Van Harte Academie opgericht. Met deze training en begeleiding in de praktijk, genaamd ‘Buurtmobilisatie’, mobiliseren en trainen zij wijkbewoners om op termijn zelfstandig het project te kunnen uitvoeren.

Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds

Iedereen kan een initiatief aanmelden bij het Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds. Het moet gaan om een project en/of initiatief dat plaatsvindt in de regio waarbij vakmanschap centraal staat. Een professionele jury beoordeelt de initiatieven. Op de website van Grolsch wordt het beoordelingsproces uitgelegd en kunnen initiatieven worden ingediend. Met dit fonds wil Grolsch een bijdrage leveren aan de sociaal en economische groei in de regio.

Altijd op de hoogte blijven?