Biologische markt EU gegroeid naar 44,8 miljard euro in 2020

groente-biologisch

De biologische markt binnen de Europese Unie groeide in 2020 met 14,9% naar een omzetwaarde van 44,8 miljard euro, meldt het Research Institute of Organic Agriculture (FiBL). De wereldwijde markt groeide ruim 13% tot meer dan 120 miljard euro.

In 2020 waren er in de Europese Unie bijna 350.000 bedrijven die biologische producten verwerkten. De grootste markt was Duitsland met een omzet van bijna 15 miljard euro. De EU is na de Verenigde Staten de op één na grootste interne markt voor biologische producten.

Consumenten gaven in de hele Europese Unie gemiddeld 101,8 euro uit aan biologische producten in 2020. De uitgaven per persoon liggen het hoogst in Denemarken en Zwitserland.

Bron: FoodHolland

Lees ook
Nespresso maakt biologisch afbreekbare koffiecups

Nespresso maakt biologisch afbreekbare koffiecups

Na drie jaar onderzoek en ontwikkeling komt Nespresso met biologisch afbreekbare koffiecups. In de lente start een pilot met deze cups in Frankrijk en Zwitserland. Papier vormt de basis van de nieuwe cups. Binnen een jaar wil Nespresso het product ook op andere Europese markten brengen.

PLUS breidt broodassortiment uit met dagvers biologisch brood

PLUS breidt broodassortiment uit met dagvers biologisch brood

Vanaf deze week breidt PLUS het broodassortiment uit met twee soorten dagvers biologisch brood. Het gaat om biologisch boerenwit-meergranen en biologisch boerenbruin-meergranen. Door haar biologische assortiment uit te breiden wil PLUS investeren in mens, dier en milieu.

Future Food Group lanceert vernieuwde biologische vleesvervangers

Future Food Group lanceert vernieuwde biologische vleesvervangers

Future Food Group start met het merk The Veggie Lovers voor hun biologische vleesvervangende producten. Tijdens Biofach van 26 tot 29 juli worden de vernieuwde producten van Future Food Group onder het merk geïntroduceerd.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren