Biologische melk direct van de boer

melk

Een samenwerking van Rechtstreex en Hoeve Rust-hoff maakt het voor het eerst mogelijk om biologische boerderijzuivel uit de regio te kopen. Voorheen was je voor biologische zuivel aangewezen op de supermarkt, maar sinds kort is de melk van Hoeve Rust-hoff verkrijgbaar via 50 afhaalpunten in Rotterdam, Den Haag, Gouda en Dordrecht.

De organisatie gebeurt via lokale boodschappen-webshop Rechtstreex. Oprichter Maarten Bouten vertelt in het persbericht dat hun klanten al jaren vroegen naar biologische melk uit de regio. “Hoeve Rust-hoff is de eerste biologische melkveehouder in de regio die deze stap nu maakt. Daar zijn wij en onze klanten heel blij mee."

Jeroen en Gusta van der Kooij vertellen dat het hen dwars zat dat hun melk op de grote hoop terechtkwam in de melkfabriek. Daarom zijn ze gestart met het verzuivelen van hun eigen melk. Op de boerderij in Maasland is daarom een kleinschalige melkfabriek ingericht.

Thema's
Lees ook
Biobeurs is dit jaar BioKennisweek

Biobeurs is dit jaar BioKennisweek

Van maandag 18 tot vrijdag 22 januari vindt de BioKennisweek plaats. Het online platform is een alternatief voor de Biobeurs, de grootste nationale vakbeurs voor professionals in de biologische landbouw, voeding, cosmetica en techniek, die door de coronamaatregelen niet in gewoonlijke vorm door kan gaan.

EVMI jaaroverzicht, deel 3: jonge bedrijven

EVMI jaaroverzicht, deel 3: jonge bedrijven

De laatste dagen van 2020 zijn aangebroken, hoog tijd voor een terugblik op het afgelopen jaar. In 6 delen bladeren we nog eens door de 8 EVMI's die zijn verschenen. In deel 3 lezen we de verhalen van ondernemers die hun passie en idealen najagen.

Rechtstreex slaat tussenhandel over

Rechtstreex slaat tussenhandel over

Een lokale en transparante voedselketen, dat is wat Maarten Bouten voor ogen had bij de oprichting van Rechtstreex. Via het verkoopplatform kunnen inwoners van Rotterdam, Den Haag en ommeland lokaal geproduceerde boodschappen doen, zonder grootschalige tussenschakels. “Eten is persoonlijk, maar de keten is nu grotendeels geïndustrialiseerd.” Het...