Biologische melk direct van de boer

melk

Een samenwerking van Rechtstreex en Hoeve Rust-hoff maakt het voor het eerst mogelijk om biologische boerderijzuivel uit de regio te kopen. Voorheen was je voor biologische zuivel aangewezen op de supermarkt, maar sinds kort is de melk van Hoeve Rust-hoff verkrijgbaar via 50 afhaalpunten in Rotterdam, Den Haag, Gouda en Dordrecht.

De organisatie gebeurt via lokale boodschappen-webshop Rechtstreex. Oprichter Maarten Bouten vertelt in het persbericht dat hun klanten al jaren vroegen naar biologische melk uit de regio. “Hoeve Rust-hoff is de eerste biologische melkveehouder in de regio die deze stap nu maakt. Daar zijn wij en onze klanten heel blij mee."

Jeroen en Gusta van der Kooij vertellen dat het hen dwars zat dat hun melk op de grote hoop terechtkwam in de melkfabriek. Daarom zijn ze gestart met het verzuivelen van hun eigen melk. Op de boerderij in Maasland is daarom een kleinschalige melkfabriek ingericht.

Thema's
Lees ook
De werkdag van: Iris van der Gun, Holland Jersey

De werkdag van: Iris van der Gun, Holland Jersey

Het ‘speciale biertje’ in de zuivel Iris van der Gun is verantwoordelijk voor de logistiek en operations bij Holland Jersey, een zuivelbedrijf uit Nijkerk dat uitsluitend melk van Jerseykoeien verwerkt tot hoogwaardige zuivelproducten.  Wereldwijd komt zwartbonte Holstein-Friesian het meest voor. Daarnaast worden er in toenemende...

Biologische melkveehouderij kan bijdragen aan ammoniakreductie

Biologische melkveehouderij kan bijdragen aan ammoniakreductie

Het omschakelen naar biologische melkveehouderij kan bijdragen aan het verlagen van de ammoniakemissie rondom Natura 2000-gebieden. Dat is de uitkomst van een quickscan die Wageningen Livestock Research uitvoerde in opdracht van Biohuis.

Campagne tegen zuivelverspilling

Campagne tegen zuivelverspilling

Met de publiekscampagne 'Kijk, ruik, proef en vouw' vraagt Zuivelpak aandacht voor de houdbaarheid van zuivel, in de hoop voedselverspilling tegen te gaan.