Biologische melk direct van de boer

melk

Een samenwerking van Rechtstreex en Hoeve Rust-hoff maakt het voor het eerst mogelijk om biologische boerderijzuivel uit de regio te kopen. Voorheen was je voor biologische zuivel aangewezen op de supermarkt, maar sinds kort is de melk van Hoeve Rust-hoff verkrijgbaar via 50 afhaalpunten in Rotterdam, Den Haag, Gouda en Dordrecht.

De organisatie gebeurt via lokale boodschappen-webshop Rechtstreex. Oprichter Maarten Bouten vertelt in het persbericht dat hun klanten al jaren vroegen naar biologische melk uit de regio. “Hoeve Rust-hoff is de eerste biologische melkveehouder in de regio die deze stap nu maakt. Daar zijn wij en onze klanten heel blij mee."

Jeroen en Gusta van der Kooij vertellen dat het hen dwars zat dat hun melk op de grote hoop terechtkwam in de melkfabriek. Daarom zijn ze gestart met het verzuivelen van hun eigen melk. Op de boerderij in Maasland is daarom een kleinschalige melkfabriek ingericht.

Thema's
Lees ook
Consument bereid meerprijs biologisch te betalen na uitleg

Consument bereid meerprijs biologisch te betalen na uitleg

Consumenten zijn vaker bereid een meerprijs voor biologische producten te betalen na uitleg over wat biologisch betekent, blijkt uit onderzoek van Future of Food Institute. De positieve houding ten opzichte van biologische levensmiddelen steeg na een uitleg bij respondenten van 52 naar 75 procent.

Mensen ruiken het verschil tussen vette en vetvrije melk

Mensen ruiken het verschil tussen vette en vetvrije melk

Via retronasale reuk kun je vette melk onderscheiden van vetvrije melk. Dat beschrijven Wageningse wetenschappers in een studie die werd gepubliceerd in Food Quality and Preference.

Consumenten investeren €500.000 in Rechtstreex

Consumenten investeren €500.000 in Rechtstreex

Rechtstreex heeft in iets minder dan twee weken tijd via een crowdfundactie €500.000 aan aandelen verkocht. 509 particuliere investeerders werden hiermee mede-eigenaar van de lokale voedselketen van Rechtstreex.