Birgit Loos benoemd tot Algemeen Directeur Wageningen Food Safety Research

wur

De Raad van Bestuur van Wageningen University & Research (WUR) heeft Birgit Loos benoemd tot Algemeen Directeur Wageningen Food Safety Research met ingang van 1 januari 2023. Zij volgt Robert van Gorcom op die met pensioen gaat. Loos is momenteel hoofd van het Centrum Voeding, Preventie en Zorg van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Sjoukje Heimovaara, voorzitter van de Raad van Bestuur WUR, zei bij de aankondiging van de benoeming: "Birgit Loos brengt ruime ervaring en kennis mee op het gebied van voeding, leefstijl en voedselveiligheid. Voor het onderzoek naar veilig en betrouwbaar voedsel binnen WFSR kan zij een belangrijke bijdrage leveren."

Birgit Loos: “Veilig voedsel is iets waar iedereen op moet kunnen vertrouwen, ook in tijden van grote maatschappelijke transities. WUR levert hieraan een belangrijke bijdrage door vraagstukken interdisciplinair te benaderen en de kwaliteit van kennis. Ik kijk uit naar een prachtige uitdaging, en tegelijkertijd voelt het een beetje als thuiskomen”.

Birgit Loos studeerde Plantenveredeling aan Wageningen University en promoveerde in 1994 bij het Centrum voor Genetische Bronnen Nederland. Haar carrière bij het RIVM startte zij als afdelingshoofd Biotechnologie, werd plaatsvervangend centrumhoofd van het voormalige Centrum voor Milieumonitoring. Vanaf 2013 was Birgit Loos hoofd van het centrum Duurzaamheid, Milieu en Gezondheid en vervolgens hoofd van het centrum Voeding, Preventie en Zorg.

Bron: WUR

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Komt er een Europees label voor duurzaam voedsel?

Komt er een Europees label voor duurzaam voedsel?

Het moet makkelijker worden om de milieu-impact van producten te vergelijken, vinden het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en Wageningen University & Research (WUR). Wat daarbij zou kunnen helpen is een eenduidig Europees eco-label. De eerste stappen hiervoor zijn gezet.

Masterplan voor eiwittransitie als economische motor in Nederland

Masterplan voor eiwittransitie als economische motor in Nederland

Boeren die op grote schaal plantaardige eiwitten telen en consumenten die twee keer zoveel peulvruchten eten lijkt iets voor de verre toekomst, maar het is haalbaar binnen zes jaar. Dit stellen Wageningen Universiteit & Research, het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie, Larive International...

Consument staat welwillender tegenover insectenvoedsel na uitleg over duurzaamheidsvoordelen

Consument staat welwillender tegenover insectenvoedsel na uitleg over duurzaamheidsvoordelen

Consumenten staan welwillender tegenover het eten van insecten als zij geïnformeerd zijn over de duurzame en circulaire voordelen ervan. Dat blijkt uit een onderzoek van Wageningen Economic Research naar de relatie tussen de acceptatie van insecten als onderdeel van de maaltijd en de mate waarin consumenten duurzaamheid belangrijk vinden.