‘Blow Tamp Wipe Pluck’ op Empack

DEN BOSCH - De Koningh Coding & Labeling toonde op de Empack de D43 Autolabel De Koningh ‘Blow Tamp Wipe Pluck’. “Deze machine blinkt uit in eenvoud en gebruikersvriendelijkheid”, zegt Wim Kromhout, specialist labeling van het bedrijf.

Het is een ultracompact print- en aanbrengsysteem, voor bijvoorbeeld THT-data, barcodes, ingrediëntendeclaraties of batchnummers. “Er zijn verschillende units mogelijk. De tentoongestelde versie heeft een blaasunit”, vertelt Kromhout.

De gebruikersvriendelijkheid blijkt ook bij het vervangen van de rol. “Als de printkop omhooggaat, gaat de aanbrengunit mee, waardoor je er extra makkelijk bij kunt.”

Snelle omsteltijden

Ook zijn geen extra rollen nodig omdat het vanaf de rol direct naar de printkop en weer terug gaat. Dat resulteert in snelle omsteltijden: ideaal voor bedrijven met veel wisselende afnemers (denk bijvoorbeeld aan brood voor Albert Heijn, C1000, Jumbo, enzovoorts).”

De opbouwmogelijkheden zijn volgens hem legio. De D43 is in hoogte verstelbaar en kan ook op wieltjes geleverd worden.

Touchscreen of knoppen

Voor de bediening kan gekozen worden voor touchscreen of knoppen. Via Autolabel communication protocol (ACP) kunnen externe softwareprogramma’s de printer aansturen.

Afhankelijk van de applicatie kunnen volgens Kromhout tot 300 etiketten per minuut worden geprint. Met afblazen zijn 100 etiketten per minuut sowieso mogelijk. Geprint kan worden in 300 dpi met een lettergrootte van 108 millimeter.

Lees ook:

Meer over
Lees ook

‘Tekort aan technici leidt tot werkstress’

Het kwantitatieve tekort aan technici zorgt voor stress op de werkvloer. Dat vindt 77 procent van de technici die zijn ondervraagd voor de TechBarometer van ROVC. Ander direct gevolg van het tekort is volgens 10 procent een lagere kwaliteit van het werk 63 procent van de respondenten heeft de afgelopen vijf jaar daadwerkelijk een tekort aan technici ervaren. Dit werd zowel op kwalitatief als kwantitatief niveau gevoeld. 60 procent verwacht hier de komende vijf jaar mee te kampen. Een slechte aansluiting van regulier onderwijs op het bedrijfsleven wordt aangewezen als de belangrijkste oorzaak van...

‘Senseo’-sap met app schakelt retail uit

In Silicon Valley gaat Juicero van start. Deze Amerikaanse start-up komt met een Senseo-achtige sapcentrifuge, met groente- en fruitzakjes én bijbehorende app-technologie. Bestellingen komen via het mobieltje bij het bedrijf, waarna automatisch wordt thuisbezorgd. Hierdoor is de retail niet meer nodig. Het bedrijf wil voor groente- en fruitsappen worden wat ITunes voor muziek is. Juicero heeft inmiddels ruim 100 miljoen dollar (88 miljoen euro) opgehaald om de ‘toekomst van sappen’ vanaf komende zomer daadwerkelijk te kunnen introduceren. Farm-to-glass Het farm-to-glass-systeem bestaat uit een...

Brewbot: robot die zelf bier brouwt

Brewbot uit Belfast heeft een robot ontwikkeld die zelf bier brouwt. De smart brewery is bedoeld voor de horeca en voor thuisgebruik. Het enige wat toegevoegd hoeft te worden zijn de ingrediënten. Het brouwproces zelf gaat volautomatisch via een app. Het systeem heeft een mix van hard- en software. Het apparaat (waarvan het interieur niet getoond wordt) staat via WiFi in contact met internet, zodat het via een app op de smartphone te bedienen en te sturen is. Dat meldt AT-Aandrijftechniek. Recepten en brewing kit Via de Brewbot-app zijn diverse recepten beschikbaar, bijvoorbeeld voor Russian River,...