Boeren-Radler in de Achterhoek

melk

In Zelhem is Boeren-Radler geïntroduceerd. In navolging van bier met limonade ontwikkelde de ondernemer Arjan Berendsen bier met melk, voor de plaatselijke horeca.

“Ik las in de krant over boeren die hun melk niet kwijtraken. En ik las ook dat Radler sterk in opkomst is”, vertelt hij in De Gelderlander.

De ondernemer, die een dierenspeciaalzaak heeft en eerder ook hondenbier en hondenchips op de markt bracht, sloeg aan het experimenteren.

Halfvolle melk

Voor goede Boeren-Radler is ‘gewone’, gepasteuriseerde halfvolle melk volgens hem het beste. Houdbare melk werkt niet goed, want dat maakt het te zuur, vindt hij.

De juiste verhouding blijkt een derde melk en tweederde bier. Eerst de melk in het glas en vervolgens aanvullen met tapbier. De melk wordt geleverd door melkveehouder Gerbert Boenink.

Ook in fles?

Boeren-Radler is gepresenteerd tijdens een cocktailfeest op het Marktplein. Berendsen probeert nu een brouwer enthousiast te krijgen, om Boeren-Radler in flessen op de markt te brengen.

Lees ook:

Meer over
Lees ook
Zuivelprijs zal flink dalen door coronacrisis

Zuivelprijs zal flink dalen door coronacrisis

Melkveehouders krijgen het zwaar te verduren door de Covid-19-pandemie, waarschuwen economen van Rabobank. De bank verwacht dat de zuivelketen tot ver in 2021 geraakt zal worden door de crisis. Vooral de export zal flink lager uitvallen. Het gaat nu nog goed met zuivelbedrijven. Hamstergedrag van consumenten heeft voor een piek gezorgd in de vraag...

Ouderen drinken het minst, jonge en hoogopgeleide mannen het meest

Ouderen drinken het minst, jonge en hoogopgeleide mannen het meest

Drie op de 5 Nederlanders drinken meer dan 1 glas alcohol per dag. Daarmee voldoen ze niet aan de richtlijn van de Gezondheidsraad. Dat blijkt uit de Gezondheidsenquête/Leefstijlmonitor 2019 van het CBS, in samenwerking met het RIVM en het Trimbos-instituut.

Kathy Fortmann van FrieslandCampina: ‘Leiding geven, daar ben ik ingerold’

Kathy Fortmann van FrieslandCampina: ‘Leiding geven, daar ben ik ingerold’

Kathy Fortmann leidt FrieslandCampina Ingredients, een van de vier business groups van de zuivelcoöperatie. De Amerikaanse speelde een grote rol bij de recente herstructurering van de ingrediëntentak. Ze vertelt over de reorganisatie, de toekomst voor de ingrediëntentak en haar liefde voor fietsen. Fortmann woont al een aantal jaar in...