Bolscher meer dan vlees werkt samen met vegan start-up Meet Jack

5 september 2019

Bolscher meer dan vlees en vegan startup Meet Jack werken sinds 1 september samen op het gebied van de productie en verkoop vegan jackfruit producten. 

Meet Jack werkte de afgelopen twee jaar aan producten met als basis de onrijpe (hartige) jackfruit. Zo ontwikkelden zij een bitterbal, kroket, burger en gyros. Jackfruit is de grootste vrucht ter wereld, groeit snel, verbruikt nauwelijks water en pesticiden. Het vruchtvlees heeft een lekkere bite. Marjolein Pleune, co-founder van Meet Jack is blij met de samenwerking met Bolscher meer dan vlees. "Als sociale onderneming zijn wij altijd op zoek naar wegen om de grootste impact te kunnen maken. Met deze mooie strategische partner hebben we de kans om onze producten in het oosten van het land goed op de kaart te zetten."

Bolscher meer dan vlees produceert al hybride burgers die voor de helft uit vlees en de helft uit groenten bestaan. Met deze samenwerking neemt Bolscher meer dan vlees een 100 procent vegan product op in het assortiment. Roy Bolscher, die samen met Chiel Bolscher de directie voert: "Meet Jack biedt hele smaakvolle en bijzondere alternatieven voor vlees. Wij werken graag samen met hen aan een duurzame toekomst."

Dit artikel verscheen eerder op: Vleesmagazine

Altijd op de hoogte blijven?