Stockon wordt klimaatneutrale boodschappenservice

24 augustus 2018

Stockon wil klimaatverandering tegengaan. Daarom heeft het bedrijf een kritische blik op de eigen milieu-impact geworpen en verzendt voortaan haar pakketten klimaatneutraal. Stockon heeft dit laten certificeren door Climate Neutral Group volgens de standaard Klimaatneutraal gegarandeerd.

CO2 reductie

Om dit te bereiken nam Stockon verschillende CO2 reductie-maatregelen. Zo wordt het afval gescheiden en worden medewerkers lokaal geworven en gestimuleerd om met de fiets of het OV naar het werk te komen. Zodra de oude voorraad op is, komen nieuwe tasjes van FSC gecertificeerd papier uit duurzaam en verantwoord verbouwd hout voor de niet-gekoelde producten. Gekoelde producten worden te zijner tijd in biologisch afbreekbare (plastic) tassen geleverd.

Stockon levert rechtstreeks van producent naar consument. Hierdoor is de CO2-uitstoot een stuk minder dan wanneer er een supermarkt tussen zit. De bezorging gaat via PostNL. Hun bezorgers rijden immers al, en PostNL zet zich actief in voor een groenere wereld.

Gold Standard Cookstoves Africa

De CO2- uitstoot die ontstaat door de verzending en papieren tasjes wordt geneutraliseerd door te investeren in het klimaatproject Gold Standard Cookstoves Africa. Dit project investeert in efficiënte cookstoves, die 50 procent minder hout verbruiken bij het koken en minder rook uitstoten. Dit gaat ontbossing tegen en zorgt voor CO2-reductie. Ook dragen de cookstoves bij aan de gezondheid en sociale ontwikkeling van met name vrouwen en kinderen, die minder schadelijke rook inademen en minder tijd kwijt zijn aan koken en hout sprokkelen.

Klimaatneutraal

Maar Stockon wil meer dan alleen klimaatneutraal boodschappen bezorgen. Zo werkt het bedrijf hard om ook de huishoudens van het vaste personeel klimaatneutraal te maken. Ook wordt gekeken naar diverse maatregelen op gebied van logistiek en distributie, om de eigen uitstoot te verminderen. Ten slotte streeft de dienst ernaar om met zowel producent als consument de dialoog aan te gaan over duurzame keuzes.

Stockon

Stockon is een nieuwe boodschappendienst. De boodschappen komen rechtstreeks van de producent en worden klimaatneutraal thuisbezorgd. Het bedrijf heeft een landelijke dekking en levert geen verse producten.

 

Altijd op de hoogte blijven?