Boon introduceert Ballen & Burgers

Boon Burgers en Ballen

Boon introduceert Ballen & Burgers bij Jumbo in het vegaschap. De Boon Falafel Burgers en Boon Chili Ballen zijn 100 procent plantaardig, sojavrij, eiwitrijk, en natuurlijk lekker vegan. Boon biedt hiermee een volwaardige vleesvervanger voor iedereen die (een dagje) geen vlees wil eten.

Boon Ballen & Burgers

Met de nieuwe Ballen & Burgers wil Boon laten zien dat een dagje geen vlees ook lekker en gezond kan zijn. De producten hebben een minimale bewerking gehad en zijn 100 procent plantaardig. Dit betekent dat ze ook ei- en zuivelvrij zijn. De producten bevatten geen soja, maar hebben peulvruchten als basis; tuinbonen, bruine bonen en kikkererwten. De hamburgers zijn per twee verpakt, de ballen per tien.

Imago van de Nederlandse boon

De bedenker van Boon is Michael Luesink. Hij wil het imago van de Nederlandse boon te verbeteren. Om Nederland aan de Boon te krijgen, staan volgens Luesink innovatie en verleiding centraal. De nieuwe producten passen binnen zijn ambitie om uit te groeien tot meest innovatieve bonen-producent van de wereld.

Green Protein Alliance (GPA)

Boon is een founding-member van de Green Protein Alliance (GPA). Dit samenwerkingsverband van verschillende aanbieders heeft als ambitie de consumptie van duurzame plantaardige proteïneproducten een flinke boost te geven. Bonen hebben namelijk een sleutelrol in een meer plantaardig eetpatroon van vandaag en morgen.

Gevolgen Vleesconsumptie

Hoe lekker vlees ook is, onze vleesconsumptie heeft gevolgen voor de aardbol. CO2- uitstoot en een flink waterverbruik gaan met de vleesindustrie gepaard. Luesink wil bijdragen aan een toekomst met duurzaam, lekker en gezond voedsel voor iedereen. Luesink: "Wanneer wij granen of bonen zélf opeten, kun je daar veel meer mensen mee voeden dan wanneer we ze eerst aan dieren voeren ter productie van vlees. Heel Nederland een dagje plantaardig eten is een mooi begin. Doe je binnenkort mee?"

Lees ook:

Lees ook
Plantaardige worstjes en worstenbroodjes op basis van veldbonen

Plantaardige worstjes en worstenbroodjes op basis van veldbonen

Het Nederlandse bedrijf BOON brengt plantaardige worstjes en worstenbroodjes op de markt. Zoals alle producten van BOON zijn ook deze plantaardige worstjes en worstenbroodjes gemaakt van lokale bonen. Veldbonen om precies te zijn.

Green Protein Alliance kritisch over voedselbeleidsplannen overheid

Green Protein Alliance kritisch over voedselbeleidsplannen overheid

De Green Protein Alliance (GPA) stuurde 8 mei een open brief aan het Kabinet en de Tweede Kamer. Daarin slaat de alliantie alarm over de voedselbeleidsplannen van de regering. Volgens de GPA is er geen serieuze aandacht voor "het meest urgente voedselthema van deze tijd: een overconsumptie van vlees en zuivel. Daarmee onderkent het Kabinet onvoldoende...

'Stijging consumptie vleesvervangers en plantaardige zuivelvarianten'

'Stijging consumptie vleesvervangers en plantaardige zuivelvarianten'

De Green Protein Alliance meldt dat de supermarktverkoop van vleesvervangers in Nederland in 2017 steeg. De consumptie nam toe met 17 procent ten opzichte van 2016. De plantaardige zuivelvarianten groeide met 6,6 procent. Daarnaast daalde de retailverkoop (supermarkten) van vlees (-1,7 procent) en zuivel (-1,3 procent). Dit blijkt uit cijfers van marktbureau...