Dankzij een investering vanuit ION+, Innovation Industries en SHIFT Invest kan SAIA Agrobotics de glastuinbouw verder automatiseren.

SAIA Agrobotics, een tech spin-off van Wageningen University & Research, ontwikkelt robots die menselijke handelingen in kassen kunnen overnemen. Naar deze ontwikkeling is volgens het persbericht van Oost NL (fondsmanager van ION+) veel vraag, omdat medewerkers vinden voor de fysiek zware en monotone werkzaamheden in de kas steeds lastiger wordt. Ruud Barth, CEO van SAIA Agrobotics: “De afgelopen 20 jaar heeft Wageningen University & Research veel ervaring opgedaan in de glastuinbouw met robots. We zien dat de techniek nu rijp is om commercieel in te zetten.”

De financiering komt deels vanuit het door de provincie Gelderland gefinancierde ION+, een innovatiefonds voor Gelderse mkb'ers. Daarnaast ontvangt SAIA Agrobotics geld van Innovation Industries en SHIFT Invest, die beide financieren vanuit Thematische Technoloy Transfer fondsen. Deze zijn opgebouwd rondom een partnerschap met de vier Nederlandse technische universiteiten, TNO en RVO, waarbij het verwaarden en in de praktijk brengen van wetenschappelijk onderzoek van veelbelovende startups vanuit spin-offs centraal staat.

Altijd op de hoogte blijven?