Brand in loods van eierdozenfabrikant Huhtamaki

Eierdozen_unsplash

Bij verpakkingsfabrikant Huhtamaki in Franeker is een loods met eierdozen afgebrand. Daarbij zijn miljoenen eierdozen vernietigd. De brand vond plaats in de vroege ochtend van 14 augustus.

Huhtamaki ontwikkelt en produceert verpakkingen als eierdozen, eiertrays en cup carriers. Omdat in de loods eierdozen lagen opgeslagen en de brand erg groot was, heeft de brandweer het pand gecontroleerd laten uitbranden. De brandweer noemt het een zeer grote brand: meerdere eenheden waaronder een groot watertransport en twee hoogwerkers, kwamen ter plaatse om de brandweer van water te voorzien.

Zaterdag 13 augustus vond er ook al brand plaats bij Huhtamaki. Toen vloog een stapel pallets voor het gebouw in brand. Volgens de brandweer is het niet duidelijk of deze branden met elkaar verband houden. De kans is aanwezig dat het vuur in de spouwmuur heeft gezeten en daar verder is gaan smeulen, met de brand in de loods tot gevolg, schrijft 112 Fryslân.

Bron: 112Fryslan.nl

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Tetra Pak start nieuw onderzoek naar duurzame voedselverpakkingen

Tetra Pak start nieuw onderzoek naar duurzame voedselverpakkingen

Tetra Pak is in samenwerking met stralingslaboratorium MAX IV begonnen met onderzoek gericht op het bevorderen van de duurzaamheid van voedselverpakkingen op basis van vezels. Het onderzoek heeft als doel om nieuwe inzichten te verkrijgen in de nanostructuur van vezelmaterialen. De eerste toepassing is gericht op het optimaliseren van de samenstelling...

Pitch je verpakkingsconcept tijdens de Bunzl Pitch Day 2023

Pitch je verpakkingsconcept tijdens de Bunzl Pitch Day 2023

Bunzl Retail & Industry organiseert samen met Janssen Packaging de Bunzl Pitch Day op 11 mei 2023. Tijdens deze dag kunnen ondernemers, startups en studenten hun verpakkingsinnovatie pitchen aan juryleden uit de Food, Non-Food en E-commerce markt.

Nieuwe Upfront-producten met ‘transparante’ verpakking

Nieuwe Upfront-producten met ‘transparante’ verpakking

Zes nieuwe producten van Upfront liggen sinds 13 februari in het schap bij Albert Heijn. Upfront produceert eiwitrepen, proteïnepoeder en chips met een bijzondere verpakking. Ze gebruiken geen kleur en de ingrediënten en voedingswaarden staan op de voorkant van de verpakking. Upfront heeft als missie volledige transparantie standaard te maken binnen...