Brand in loods van eierdozenfabrikant Huhtamaki

Eierdozen_unsplash

Bij verpakkingsfabrikant Huhtamaki in Franeker is een loods met eierdozen afgebrand. Daarbij zijn miljoenen eierdozen vernietigd. De brand vond plaats in de vroege ochtend van 14 augustus.

Huhtamaki ontwikkelt en produceert verpakkingen als eierdozen, eiertrays en cup carriers. Omdat in de loods eierdozen lagen opgeslagen en de brand erg groot was, heeft de brandweer het pand gecontroleerd laten uitbranden. De brandweer noemt het een zeer grote brand: meerdere eenheden waaronder een groot watertransport en twee hoogwerkers, kwamen ter plaatse om de brandweer van water te voorzien.

Zaterdag 13 augustus vond er ook al brand plaats bij Huhtamaki. Toen vloog een stapel pallets voor het gebouw in brand. Volgens de brandweer is het niet duidelijk of deze branden met elkaar verband houden. De kans is aanwezig dat het vuur in de spouwmuur heeft gezeten en daar verder is gaan smeulen, met de brand in de loods tot gevolg, schrijft 112 Fryslân.

Bron: 112Fryslan.nl

Lees ook
De uitdaging van navulbare verpakkingen

De uitdaging van navulbare verpakkingen

Met de opmars van verpakkingsvrije supermarkten wegen consumenten vaker zelf producten af. Welke stappen moeten fabrikanten zetten om consumenten te verzekeren dat ze de juiste prijs betalen voor de goederen die ze op de weegschaal leggen?

Duurzame drinkrietjes bevatten vaak PFAS

Duurzame drinkrietjes bevatten vaak PFAS

Twee studenten biologie van de Universiteit Antwerpen onderzochten de mate van PFAS in drinkrietjes. Voor deze rietjes wordt vaak reclame gemaakt omwille van de 100% biologische afbreekbaarheid. De studenten onderzochten of deze rietjes wel echt duurzaam en biologisch afbreekbaar zijn.

X34C X-ray systeem: een kosteneffectieve inspectie van individuele producten

X34C X-ray systeem: een kosteneffectieve inspectie van individuele producten

METTLER TOLEDO introduceert de X34C X-ray systeem. Het nieuwe x-ray systeem is gebaseerd op drie belangrijke ontwerpprincipes: compact ontwerp, snelheid en nauwkeurigheid. Hiermee ontdekt u eenvoudig en snel verontreinigingen in individuele verpakte producten. Het systeem is geschikt voor voedingsmiddelen en farmaceutische producten.