Brave New Food lanceert nieuwe Open Call voor duurzame voedsel oplossingen

Open Call Brave New Food

Innovatieplatform Brave New Food lanceert voor de derde keer de zoektocht naar innovatieve ‘Sustainable Food Solutions’. Startups en scale-ups kunnen hun tot 22 maart hun gezondere en duurzamere voedsel oplossingen pitchen.

Met deze Open Call wil Brave New Food meer partijen samenbrengen en de koppelingsformule verder ontwikkelen. In de twee voorgaande rondes werden al 380 innovatieve pitches ingediend uit meer dan 25 landen, waaruit 165 gesprekken en 130 follow-ups volgden voor een potentiële samenwerking met geïnteresseerde partners.

De Open Call heeft een nieuwe opzet, waarmee Brave New Food een intensievere samenwerking tussen bedrijven en startups en scale-ups wil stimuleren. Zo wordt er onderscheid gemaakt tussen bredere uitdagingen in de industrie en specifieke innovatiebehoeftes van partners. Daarnaast bieden ze aparte financieringsmogelijkheden van €100.000 tot €1.000.000 voor duurzame voedsel oplossingen. Partnerbedrijven en impact investeerders selecteren de hiervoor in aanmerking komende startups.

De Open Call loopt van 20 januari t/m 22 maart 2022 om 17.00 uur. Daarna buigen de partners zich over de inzendingen. De startups en scale-ups die het beste matchen met de innovatiebehoeftes van de aangesloten bedrijven uit de voedingsindustrie, worden uitgenodigd voor het Matchmaking Event op 21 april 2022.

Om meer te lezen over de Open Call, een pitch in te dienen of om je als partner aan te melden, ga naar bravenewfood.com/en/open-call-sustainable-food-solutions-2022.

Lees ook
Studenten presenteren foodinnovaties voor gezonder, duurzamer en socialer eten

Studenten presenteren foodinnovaties voor gezonder, duurzamer en socialer eten

Op 14 juni organiseerde FICA de zesde editie van het FICA Summer Event in Amsterdam. Tijdens dit event kwamen 15 groepen studenten van de opleiding Food Commerce & Technology van Hogeschool Inholland, bedrijven uit het werkveld, docenten, lectoren, practoren en een jurypanel samen. De afgelopen zes maanden hebben de tweedejaarsstudenten gewerkt aan...

Sial Paris 2022 staat in het teken van innovatie

Sial Paris 2022 staat in het teken van innovatie

De SIAL Paris, internationale vakbeurs voor de voedingsmiddelenbranche, vindt dit jaar plaats van zaterdag 15 oktober tot en met woensdag 19 oktober. De beurs presenteert een kijk op de trends die de wereld van levensmiddelen in 2022 beïnvloeden en gaat op zoek naar de beste innovaties.

Personalised Nutrition For All-challenge zoekt innovatieve hulpmiddelen

Personalised Nutrition For All-challenge zoekt innovatieve hulpmiddelen

Om de innovatie van gepersonaliseerde voeding te versnellen, lanceren EIT Food, Foodvalley NL en Food Innovation Hub Europe de challenge Personalised Nutrition For All. Startups en multistakeholdergroepen worden uitgenodigd om hun ideeën voor gepersonaliseerde voeding in de dienen. De winnaars ontvangen een budget van €30.000 euro om hun idee verder...