Brewbot: robot die zelf bier brouwt

Brewbot uit Belfast heeft een robot ontwikkeld die zelf bier brouwt. De smart brewery is bedoeld voor de horeca en voor thuisgebruik. Het enige wat toegevoegd hoeft te worden zijn de ingrediënten. Het brouwproces zelf gaat volautomatisch via een app.

Het systeem heeft een mix van hard- en software. Het apparaat (waarvan het interieur niet getoond wordt) staat via WiFi in contact met internet, zodat het via een app op de smartphone te bedienen en te sturen is. Dat meldt AT-Aandrijftechniek.

Recepten en brewing kit

Via de Brewbot-app zijn diverse recepten beschikbaar, bijvoorbeeld voor Russian River, Stone Brewing en Brooklyn Brewery. Het bedrijf werkt daarvoor samen met 40 brouwerijen. Ook zijn er eigen recepten ontwikkeld.

De app meldt voor elk recept welke ingrediënten nodig zijn. Deze zijn ook online te bestellen en worden vervolgens thuis afgeleverd in een brewing kit. Ook is er een cleaning kit.

'Duurzamer'

Volgens het bedrijf is eigen bier duurzamer omdat het bespaart op transportkilometers, die ‘normale’ brouwers wel hebben.

Alles werkzaamheden worden via de app gestuurd zodat de thuisbrouwer precies weet wat en wanneer iets gedaan moet worden. Sensoren zorgen voor een goede voortgang van het proces. De meeste tijd gaat op aan het op tijd (bij)vullen met ingrediënten en water. Het hele brouwproces kost hooguit op zo’n 4,5 uur.

Kickstarter

Het bedrijf mikt met Brewbot vooral op hobby-brouwers, kleine cafés en restaurants. De eerste Brewbots zijn gereed voor verzending naar de klanten.

Afnemers zijn op dit moment 381 mensen die via Kickstarter samen ruim 114.000 pond hebben opgebracht. Hoe meer mensen meedoen, hoe goedkoper het systeem wordt.

Het bedrijf is in 2013 ontstaan. De Brewbot stond op vakbeurs SolidWorks World 2016 in Dallas.

Lees ook:

Meer over
Lees ook
AB InBev verkoopt meer bier dan vóór pandemie

AB InBev verkoopt meer bier dan vóór pandemie

De omzet van AB InBev was in het eerste kwartaal van dit jaar hoger van vóór de pandemie, zo maakte de bierbrouwer vandaag bekend.

Of je ijzer ziet branden

Of je ijzer ziet branden

Met brandend ijzer kan je, net als aardgas en benzine, in combinatie met zuurstof uit de lucht warmte opwekken. In plaats van CO2 maak je dan ijzeroxide, zeg maar roest. Maar kan je er ook bier mee te brouwen? De Bavaria brouwerij van Swinkels Family Brewers, onderzoekt het met een proefneming in de praktijk.  Tekst: Harold van den Hauten In...

Bierverkoop in 2020 daalde met 14 procent

Bierverkoop in 2020 daalde met 14 procent

Het coronavirus en de daarbij horende maatregelen hebben een groot effect gehad op de bierverkoop in 2020. Deze daalde met 14 procent ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementensector daalden de verkopen zelfs met 58 procent. Nederlandse Brouwers spreekt van een rampjaar.