Brewbot: robot die zelf bier brouwt

evmi-brewbot

Brewbot uit Belfast heeft een robot ontwikkeld die zelf bier brouwt. De smart brewery is bedoeld voor de horeca en voor thuisgebruik. Het enige wat toegevoegd hoeft te worden zijn de ingrediënten. Het brouwproces zelf gaat volautomatisch via een app.

Het systeem heeft een mix van hard- en software. Het apparaat (waarvan het interieur niet getoond wordt) staat via WiFi in contact met internet, zodat het via een app op de smartphone te bedienen en te sturen is. Dat meldt AT-Aandrijftechniek.

Recepten en brewing kit

Via de Brewbot-app zijn diverse recepten beschikbaar, bijvoorbeeld voor Russian River, Stone Brewing en Brooklyn Brewery. Het bedrijf werkt daarvoor samen met 40 brouwerijen. Ook zijn er eigen recepten ontwikkeld.

De app meldt voor elk recept welke ingrediënten nodig zijn. Deze zijn ook online te bestellen en worden vervolgens thuis afgeleverd in een brewing kit. Ook is er een cleaning kit.

'Duurzamer'

Volgens het bedrijf is eigen bier duurzamer omdat het bespaart op transportkilometers, die ‘normale’ brouwers wel hebben.

Alles werkzaamheden worden via de app gestuurd zodat de thuisbrouwer precies weet wat en wanneer iets gedaan moet worden. Sensoren zorgen voor een goede voortgang van het proces. De meeste tijd gaat op aan het op tijd (bij)vullen met ingrediënten en water. Het hele brouwproces kost hooguit op zo’n 4,5 uur.

Kickstarter

Het bedrijf mikt met Brewbot vooral op hobby-brouwers, kleine cafés en restaurants. De eerste Brewbots zijn gereed voor verzending naar de klanten.

Afnemers zijn op dit moment 381 mensen die via Kickstarter samen ruim 114.000 pond hebben opgebracht. Hoe meer mensen meedoen, hoe goedkoper het systeem wordt.

Het bedrijf is in 2013 ontstaan. De Brewbot stond op vakbeurs SolidWorks World 2016 in Dallas.

Lees ook:

Meer over
Lees ook
Productie van Corona bier stilgelegd

Productie van Corona bier stilgelegd

De productie van Corona bier in Mexico wordt tijdelijk stilgelegd vanwege het coronavirus. Dat heeft niets te maken met de toevallige gelijknamigheid van het bier en het virus; de productie komt stil te liggen door de Mexicaanse maatregelen tegen de verspreiding van het virus. De Mexicaanse overheid heeft alle non-essentiële activiteiten in de...

GierBier: bier gemaakt van mestwater

GierBier: bier gemaakt van mestwater

Mest is een belangrijke afvalstof van de landbouw en veeteelt. Bjorn Barten bedacht een nieuwe bestemming voor de mest. Hij gebruikt het water uit de mest om een spieciaalbier te brouwen, met de toepasselijke naam GierBier. Bij mestverwerkingsinstallatie wordt mest verwerkt tot organische mestkorrels en gebruikt om groene stroom op te wekken,...

Jasper Kessels nieuwe Retaildirecteur Bierbrouwerij AB InBev

Jasper Kessels nieuwe Retaildirecteur Bierbrouwerij AB InBev

Jasper Kessels is de nieuwe Retaildirecteur van Bierbrouwerij AB InBev. Hij volgt Mark Hanssen op, die per 1 januari 2020 startte als horecadirecteur bij de brouwer in Nederland.