Brewbot: robot die zelf bier brouwt

evmi-brewbot

Brewbot uit Belfast heeft een robot ontwikkeld die zelf bier brouwt. De smart brewery is bedoeld voor de horeca en voor thuisgebruik. Het enige wat toegevoegd hoeft te worden zijn de ingrediënten. Het brouwproces zelf gaat volautomatisch via een app.

Het systeem heeft een mix van hard- en software. Het apparaat (waarvan het interieur niet getoond wordt) staat via WiFi in contact met internet, zodat het via een app op de smartphone te bedienen en te sturen is. Dat meldt AT-Aandrijftechniek.

Recepten en brewing kit

Via de Brewbot-app zijn diverse recepten beschikbaar, bijvoorbeeld voor Russian River, Stone Brewing en Brooklyn Brewery. Het bedrijf werkt daarvoor samen met 40 brouwerijen. Ook zijn er eigen recepten ontwikkeld.

De app meldt voor elk recept welke ingrediënten nodig zijn. Deze zijn ook online te bestellen en worden vervolgens thuis afgeleverd in een brewing kit. Ook is er een cleaning kit.

'Duurzamer'

Volgens het bedrijf is eigen bier duurzamer omdat het bespaart op transportkilometers, die ‘normale’ brouwers wel hebben.

Alles werkzaamheden worden via de app gestuurd zodat de thuisbrouwer precies weet wat en wanneer iets gedaan moet worden. Sensoren zorgen voor een goede voortgang van het proces. De meeste tijd gaat op aan het op tijd (bij)vullen met ingrediënten en water. Het hele brouwproces kost hooguit op zo’n 4,5 uur.

Kickstarter

Het bedrijf mikt met Brewbot vooral op hobby-brouwers, kleine cafés en restaurants. De eerste Brewbots zijn gereed voor verzending naar de klanten.

Afnemers zijn op dit moment 381 mensen die via Kickstarter samen ruim 114.000 pond hebben opgebracht. Hoe meer mensen meedoen, hoe goedkoper het systeem wordt.

Het bedrijf is in 2013 ontstaan. De Brewbot stond op vakbeurs SolidWorks World 2016 in Dallas.

Lees ook:

Meer over
Lees ook
Dommelsche Bierbrouwerij krijgt monumentale status

Dommelsche Bierbrouwerij krijgt monumentale status

De gemeente Valkenswaard heeft de monumentale status toegekend aan de Dommelsche Bierbrouwerij. Dit maakte de gemeente 30 oktober bekend tijdens de viering van het 275 jarige jubileum van de brouwerij.

Geert van Iwaarden nieuwe CFO Royal Swinkels Family Brewers

Geert van Iwaarden nieuwe CFO Royal Swinkels Family Brewers

Geert van Iwaarden is de nieuwe Chief Financial Officer (CFO) bij Royal Swinkels Family Brewers. Hij treedt per 1 november 2019 toe tot de Raad van Bestuur van Royal Swinkels Family Brewers Holding N.V.

AB Inbev lanceert Amerikaans biermerk Budweiser in Nederland

AB Inbev lanceert Amerikaans biermerk Budweiser in Nederland

Termen als 'bieroorlog' en 'slagveld', 'bestormen' en 'strijd' vliegen de lezer om de oren. De veruit grootste brouwer ter wereld, AB InBev, van oorsprong Belgisch, blijkt grootse plannen te hebben voor Nederland, de thuismarkt van Heineken.