Brewbot: robot die zelf bier brouwt

evmi-brewbot

Brewbot uit Belfast heeft een robot ontwikkeld die zelf bier brouwt. De smart brewery is bedoeld voor de horeca en voor thuisgebruik. Het enige wat toegevoegd hoeft te worden zijn de ingrediënten. Het brouwproces zelf gaat volautomatisch via een app.

Het systeem heeft een mix van hard- en software. Het apparaat (waarvan het interieur niet getoond wordt) staat via WiFi in contact met internet, zodat het via een app op de smartphone te bedienen en te sturen is. Dat meldt AT-Aandrijftechniek.

Recepten en brewing kit

Via de Brewbot-app zijn diverse recepten beschikbaar, bijvoorbeeld voor Russian River, Stone Brewing en Brooklyn Brewery. Het bedrijf werkt daarvoor samen met 40 brouwerijen. Ook zijn er eigen recepten ontwikkeld.

De app meldt voor elk recept welke ingrediënten nodig zijn. Deze zijn ook online te bestellen en worden vervolgens thuis afgeleverd in een brewing kit. Ook is er een cleaning kit.

'Duurzamer'

Volgens het bedrijf is eigen bier duurzamer omdat het bespaart op transportkilometers, die ‘normale’ brouwers wel hebben.

Alles werkzaamheden worden via de app gestuurd zodat de thuisbrouwer precies weet wat en wanneer iets gedaan moet worden. Sensoren zorgen voor een goede voortgang van het proces. De meeste tijd gaat op aan het op tijd (bij)vullen met ingrediënten en water. Het hele brouwproces kost hooguit op zo’n 4,5 uur.

Kickstarter

Het bedrijf mikt met Brewbot vooral op hobby-brouwers, kleine cafés en restaurants. De eerste Brewbots zijn gereed voor verzending naar de klanten.

Afnemers zijn op dit moment 381 mensen die via Kickstarter samen ruim 114.000 pond hebben opgebracht. Hoe meer mensen meedoen, hoe goedkoper het systeem wordt.

Het bedrijf is in 2013 ontstaan. De Brewbot stond op vakbeurs SolidWorks World 2016 in Dallas.

Lees ook:

Meer over
Lees ook
Van data naar productiviteit

Van data naar productiviteit

Met de razendsnelle ontwikkelingen in technologie en digitalisering, worden onze fabrieken continue slimmer en autonomer. Wat betekent dat voor de operators achter de besturingssystemen? En als verandering en vernieuwing de enige constante factoren zijn, wat komt er dan eerst, de tools of het gedrag? En als het gaat om gedrag, hoe kun je leren presteren...

Nieuwe fles voor Bavaria's 300e verjaardag

Nieuwe fles voor Bavaria's 300e verjaardag

Ter gelegenheid van het 300-jarig bestaan zit Bavaria in een nieuw flesje. Owens-Illinois, Inc (OI) ontwikkelde de nieuwe donkerbruine fles. De fles heeft een lange, strakke hals met daarin het bekende Bavaria-kompas in embossing. Ook het etiket is aangepast en is nu Royal Blue.

Een beetje Grimbergen komt straks weer uit de abdij

Een beetje Grimbergen komt straks weer uit de abdij

Fotocredits: 'Grimbergen', matt512 We moeten nog een jaartje geduld hebben, maar dat is natuurlijk niets na 220 jaar. Volgend jaar zal er eindelijk weer Grimbergen abdijbier gebrouwen in de abdij te Grimbergen. Grimbergen? Dat bestaat toch al lang? Jazeker, maar het commerciële abdijbier met die naam wordt gebrouwen door Alken Maes en Carlsberg,...