‘Brexit bier is humor’

Brexit

Het woord 'brexit' mag geregistreerd worden als Europees merk voor frisdrank, bier en sigaretten. Dat besloot de Board of Appeal (BOA) van het Europese merkenbureau EUIPO.

In eerste instantie had het merkenbureau de merkregistratie van drankenproducent Brexit Drinks Ltd. geweigerd "omdat het beledigend zou zijn voor de 48 procent van de Britten die tegen de brexit stemde," schrijft De Morgen. De BOA is van mening dat het woord 'brexit' gewoon de naam van een politieke beslissing weergeeft. "Sterker nog: als merk voor bier of sigaretten 'lost de controversiële boodschap van brexit op in humor'," aldus de BOA.

Lees ook
Minder vlees, maar meer whisky en zalm vanuit VK naar EU

Minder vlees, maar meer whisky en zalm vanuit VK naar EU

In de eerste helft van dit jaar is er minder rundvlees naar de EU geëxporteerd, maar de export van whisky en zalm nam juist toe. Volgens de cijfers van de Britse Food & Drink Federation nam de totale export van eet- en drinkproducten met 16 procent af tot zo’n 4,9 miljard pond (circa 5,7 miljard euro). Dat is het laagste bedrag sinds...

PLUS introduceert nieuw vers vleesmerk Boerentrots

PLUS introduceert nieuw vers vleesmerk Boerentrots

PLUS lanceert ‘Boerentrots van PLUS’ op de vleesafdeling. Met de introductie van het nieuwe versmerk wil supermarktketen laten zien "veel waarde te hechten aan de samenwerking met haar boeren en de keten verder te willen versterken en verduurzamen."

ABN AMRO: gevolgen harde brexit verschillen per branche

ABN AMRO: gevolgen harde brexit verschillen per branche

Sinds een aantal weken tornt premier Johnson van het Verenigd Koninkrijk aan de afspraken die hij vorig jaar maakte met de EU. Een ‘harde brexit’ is daardoor niet ondenkbaar. ABN AMRO voorspelt dat de eventuele gevolgen per sector sterk kunnen verschillen.