Brits onderzoek: textuur heeft aantoonbaar, maar complex effect op hongergevoel

Beeld: Pixabay Britse wetenschappers namen de resultaten van 29 bestaande artikelen samen. Over het algemeen bewijst het onderzoek dat vast en viskeus eten beter vult dan vloeibaar en weinig viskeus eten. Er zijn echter veel uitzonderingen en onderzoeken zonder significante conclusie, dus is er geen simpele of eenduidige conclusie te trekken. Res...
Thema's
Lees ook
Dik door prik

Dik door prik

Spa Rood drinken en dan toch dik worden. Indirect. Het zou blijken uit onderzoek van de Universiteit van Birzeit, bij Ramallah. Kan het kloppen? Anneloes van Boven - Foodlog Bruiswater, Foodlog Media Van frisdrank word je dikker, stelde een Nederlands onderzoek vast. Ook light frisdrank zou de kans op diabetes verhogen. Voor alle mensen die denken...

Roep om aparte minister van Voedsel

Roep om aparte minister van Voedsel

Voedsel wordt een van de belangrijkste thema’s van de nabije toekomst. Daarom is een aparte minister van Voedsel nodig. Dat kwam naar voren tijdens het Nieuwjaarscafé, georganiseerd op initiatief van Schuttelaar & Partners, Wageningen University & Research en Ede/Regio Food Valley. Landelijke en gemeentelijke politici van CDA, PvdA, D66 en Christen...

Samenwerking onderzoek in voeding en cognitie

Radboud Universiteit en Wageningen UR gaan samenwerken op het gebied van voeding en cognitie. Ze ontwikkelen een onderzoeksprogramma dat moet leiden tot toepasbare innovaties op het gebied van gezondheid, leefstijl en sociale omgeving. Bewuste en onbewuste voedselkeuzes beïnvloeden de cognitieve prestaties - het vermogen om kennis op te doen, te onthouden en toe te passen. De nutriënten in het voedsel leveren de noodzakelijk bouwstoffen voor een gezonde ontwikkeling en functioneren van het brein. Wederzijdse beïnvloeding Toch ontbreekt veel kennis over de wederzijdse beïnvloeding. Zo is nog weinig...