Britse supers willen verplichte suikerreductie

Het British Retail Consortium, koepelorganisatie van supermarkten, wil dat foodfabrikanten verplicht worden om de hoeveelheid suiker in hun producten terug te dringen. Het BRC pleitte eerder altijd voor zelfregulering, maar wil nu strengere, verplichte maatregelen voor suikervermindering.

De Britse overheid komt naar verwachting in februari met een strategie om kinderobesitas te verminderen. Verplichte suikervermindering moet daar een belangrijk onderdeel van uitmaken, vindt de supermarktkoepel. Dat meldt Foodlog.

Overstag

Het BRC heeft zich altijd verzet tegen wetgeving, maar lijkt nu overstag. De organisatie wil maatregelen omdat het voedingsmiddelenfabrikanten tot op heden onvoldoende gelukt is om een suikervermindering voor elkaar te krijgen, die nodig is om de gezondheid van de Britse bevolking te beschermen

BRC pleit nu net als Public Health England voor een suikerreductie van 50 procent in producten als gebak, chocolade, koekjes, ontbijtgranen, toetjes en frisdranken.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Meer over
Lees ook
Slim verpakken geeft zoetere smaak

Slim verpakken geeft zoetere smaak

Psychologische processen kunnen de smaakwaarneming en de keuze voor producten met een verlaagd suikergehalte beïnvloeden. Dit inzicht kan helpen de consumentenacceptatie van deze voedingsproducten te verhogen.

Fructose: slechter dan 5 jaar geleden

Fructose: slechter dan 5 jaar geleden

Fructose is een van de meest besproken en onderzochte stoffen in de dagelijkse voeding. Het zoete bestanddeel van gewone suiker heeft al heel lang de schijn tegen, maar had altijd de wetenschappers mee. ‘Hoe is het nu met dat onderzoek gesteld?’ vraagt een lezer. Nou, het ziet er nu een stuk slechter uit voor fructose dan vijf jaar geleden.

Herformuleren suikerreductie: WUR ontwikkelde nieuwe tool

Herformuleren suikerreductie: WUR ontwikkelde nieuwe tool

In 2014 ondertekenden de rijksoverheid en enkele organisaties het Akkoord Verbetering Productsamenstelling met als doel minder zout, suiker en verzadigd vet in levensmiddelen. In de producten waarover destijds afspraken zijn gemaakt, is dit aandeel ook daadwerkelijk gedaald.