Britse supers willen verplichte suikerreductie

Het British Retail Consortium, koepelorganisatie van supermarkten, wil dat foodfabrikanten verplicht worden om de hoeveelheid suiker in hun producten terug te dringen. Het BRC pleitte eerder altijd voor zelfregulering, maar wil nu strengere, verplichte maatregelen voor suikervermindering.

De Britse overheid komt naar verwachting in februari met een strategie om kinderobesitas te verminderen. Verplichte suikervermindering moet daar een belangrijk onderdeel van uitmaken, vindt de supermarktkoepel. Dat meldt Foodlog.

Overstag

Het BRC heeft zich altijd verzet tegen wetgeving, maar lijkt nu overstag. De organisatie wil maatregelen omdat het voedingsmiddelenfabrikanten tot op heden onvoldoende gelukt is om een suikervermindering voor elkaar te krijgen, die nodig is om de gezondheid van de Britse bevolking te beschermen

BRC pleit nu net als Public Health England voor een suikerreductie van 50 procent in producten als gebak, chocolade, koekjes, ontbijtgranen, toetjes en frisdranken.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Meer over
Lees ook
Vierde Nationale Suiker Challenge van start

Vierde Nationale Suiker Challenge van start

Gisteren ging de vierde Nationale Suiker Challenge van start. Dit jaar proberen 50.000 Nederlanders een week lang geen producten te eten en te drinken met toegevoegde suikers.

RIVM: afspraken met voedingsindustrie over suiker en zout hielpen nauwelijks

RIVM: afspraken met voedingsindustrie over suiker en zout hielpen nauwelijks

Het is een soort terugkomend ritueel: het RIVM ontdekt jaarlijks opnieuw dat ondanks het Akkoord Verbetering Productsamenstelling, Nederlanders nog steeds te veel zout en suiker binnenkrijgen. “Er had meer kunnen worden bereikt als voor meer producten afspraken gemaakt waren”, aldus het RIVM.

Slap door de suiker, of toch iets anders?

Slap door de suiker, of toch iets anders?

Een onverklaarbaar slap gevoel? Dat zou best eens idiopathische reactieve hypoglykemie kunnen zijn. Het is een raadselachtig fenomeen. Vroeger kwam het zo weinig voor, dat het verwaarloosbaar was. Nu lijken meer en meer mensen er last van te hebben, ook gezonde. Helaas is het niet te reproduceren in een gecontroleerde klinische setting. Tekst: Huib...