Britse Waitrose breidt samenwerking met De Vegetarische Slager uit

EVMI_De Vegetarische slager_Waitrose

De Britse premium supermarktketen Waitrose begon in het najaar 2017 met de verkoop van producten van de Vegetarische Slager. Nu wordt deze samenwerking verder uitgebreid. Vanaf 4 juni komen er vier nieuwe producten van De Vegetarische Slager in het vegetarische schap van de Britse keten: Vegetarische Kipstuckjes (NOCHICKEN Chunks), Vegetarische Kipnuggets (NOCHICKEN Nuggets), Mc2 Burgers en Little Willies. De nieuwe producten maken deel uit van Waitrose’s ambitie om de groeiende vraag naar vegetarische maaltijden te laten weerspiegelen in zijn schappen.

De Vegetarische Slager

Vegetarische Slager Jaap Korteweg: “We zijn erg blij dat we deze producten kunnen toevoegen aan het succesvolle assortiment dat we al aanbieden bij Waitrose. Na de verse maaltijden die we samen hebben gelanceerd, past deze stap perfect bij ons ideaal om ook Britse vleesliefhebbers te laten beleven dat ze niets hoeven te missen wanneer ze dierlijk vlees een of meerdere dagen achterwege laten.”

Britse supermarktketen Waitrose

De nieuwe vegetarische en veganistische producten die Waitrose toevoegt aan het assortiment, zorgen ervoor dat het winkeloppervlakte voor vegetarische producten er met zo’n 60 procent toeneemt. Chloe Graves, inkoper bij Waitrose: “De huidige selectie van producten in samenwerking met De Vegetarische Slager verkoopt week na week goed. Verzoeken van klanten en partners lieten duidelijk zien dat er vraag was naar meer vegetarische en vegan opties in onze winkels. Deze productselectie is perfect voor wie op zoek is naar een vegetarische maaltijd voor het hele gezin.”

Groei vegetarische markt

Marktonderzoeksbureau Mintel wijst op een aanzienlijke groei voor de vegetarische markt. Volgens de cijfers ging ongeveer 28 procent van de Britten bewust minder vlees eten in de periode maart - augustus van 2017. Bovendien schat het bedrijf dat de verkoop van de vegetarische producten tot 2021 met 9 procent zal stijgen. Volgens een nieuwe enquête van comparethemarket.com is er met meer dan 3,5 miljoen Britten sprake van een aanzienlijke toename van het aantal veganisten in het Verenigd Koninkrijk.