Algae-Holland ontwikkelde samen met de afdeling Levensmiddelentechnologie van de HAS-Den Bosch het nieuwe Algrain concept. Gezond donker meergranenbrood op basis van zilte micro-algen. Het bedrijf wil dit concept nu bij bakkers en consumenten introduceren.

Algrain levert een gezond donker meergranenbrood op basis van zilte micro-algen. Deze basis geeft een umami-smaak aan het brood waardoor er minder (80 procent) tot geen zout nodig is. De bereiding, deegvorming en het bakproces zijn hetzelfde als voor een normaal donker meergranen brood. Het brood is rijk aan voedingsvezels, bevat extra essentiële aminozuren, eiwitten en is laag in vet met extra omega 3-6-9 vetzuren.

Volgens Algae-Holland heeft het brood een natuurlijke broodsmaak. Tijdens een consumententest gaf 91 procent aan het brood lekker(der) te vinden dan normaal donker meergranen.

Algae Holland ontwikkelt voedings- en voerproducten op basis van algen. Naast het nieuwe broodconcept levert het bedrijf uit Herveld ook mixen voor droge pasta, vega(n)snacks en smaak versterkers.

Dit artikel verscheen eerder op: Bakkers in bedrijf

Altijd op de hoogte blijven?