Buffett niet blij met overname Cadbury

WASHINGTON - Warren Buffett, grootaandeelhouder van Kraft Foods, is niet blij dat Kraft Cadbury heeft overgenomen. 'Als ik had mogen stemmen, had ik tegen gestemd.'

De Amerikaanse superbelegger, die via zijn investeringsmaatschapppij Berkshire Hathaway de grootste aandeelhouder van Kraft is, zei dat tegen tv-zender CNBC.

Na vier maanden strijd kon Kraft eindelijk Cadbury overnemen. Het bestuur van Cadbury ging akkoord met een verbeterd bod van 840 pence per aandeel plus een uitzonderlijk dividend van 10 pence.

Schoen wringt
Van die prijs wordt 500 pence in cash betaald, voor de rest worden Kraft-aandelen geboden. En daar wringt volgens Buffett de schoen. Volgens hem is het aandeel van Kraft ondergewaardeerd.

Eerder had Buffett zich al tegen een overname uitgesproken. Eerst omdat Kraft massaal aandelen wou uitgeven om de overname te financieren. Toen riep hij de aandeelhouders op om tegen de kapitaalverhoging te stemmen.

'Goed ondernemer'
Buffett wil overigens zijn 9,4 procents aandeel in Kraft niet van de hand doen uit protest tegen de overname. Hij omschreef Kraft-CEO Irene Rosenfeld als 'een goed ondernemer en een goed persoon', met wie hij 'hartelijke relaties onderhoudt ondanks ons verschil in mening'.

'Zij denkt dat dit een goede deal is, ik denk het tegenovergestelde. Maar ze is een zeer oprechte vrouw.'

Lees ook:
Cadbury stemt tóch in met bod Kraft (19 januari 2010)

Top Cadbury: Kraft-bod nog steeds te laag (13 januari 2010)

EC: Kraft mag Cadbury overnemen (7 januari 2010)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over Kraft/Cadbury