Bureau Veritas lanceert traceerlabel Origin

EVMI_Veritas Origin

Bureau Veritas lanceert ’s werelds eerste traceerlabel Origin. Dit traceerlabel geeft consumenten een beeld van het volledige traject dat door voedingsmiddelen wordt afgelegd. Bureau Veritas presenteerde deze oplossing op 5 maart 2018 in Tokio tijdens de Global Food Safety Conference aan een internationaal publiek.

Origin is gebaseerd op blockchaintechnologie en biedt een intelligente en praktische methode voor consumenten om toegang te verkrijgen tot informatie over elke fase van het traject dat door een product wordt afgelegd. Consumenten kunnen in de winkel een QR-code scannen om de volledige geschiedenis van elk product te bekijken. Volgens Bureau Veritas zijn ook fabrikanten en winkeliers beter in staat hun leveringsketen te beheren dankzij de hogere transparantie en real-time beheer van terugroepacties.

Er lopen al projecten bij enkele cliënten van Bureau Veritas. De organisatie vindt dat de technologie nu klaar is voor de lancering op de bredere markt. Bureau Veritas ontwikkelde de technologie samen met Worldline. Worldline is werkzaam op het gebied van het beveiligen van digitale transacties.

Bureau Veritas: "Controleprogramma's voor voedingsmiddelen waren in het verleden doorgaans afhankelijk van inspecties en monsterafnames door derden in elke fase van het productieproces van voedingsmiddelen. Een op blockchain gebaseerde oplossing maakt echter een doorlopende en volledige controle mogelijk door te vereisen dat alle betrokkenen hun gegevens delen en alle transacties valideren op het moment dat deze zich voordoen. Tegelijkertijd blijven gevoelige gegevens vertrouwelijk en elke partij kan een ander niveau van toegang tot de informatie worden gegeven."

?v=xJAjI-e0DXk

Lees ook
Kwaliteit en voedselveiligheid voorop

Kwaliteit en voedselveiligheid voorop

In de voedingsmiddelenindustrie ligt contaminatie altijd op de loer. Om de voedselveiligheid te waarborgen zijn goede voorzorgsmaatregelen, hygiëne en controle nodig.

Redactiestage bij onze Foodvakbladen

Redactiestage bij onze Foodvakbladen

Wij zoeken een nieuwe stagiair(e)! Kom jij ons team versterken? Je gaat aan de slag voor de websites, social media en de bladen. Je schrijft nieuwsberichten, artikelen, maakt vlogs, bezoekt congressen en beurzen en gaat op reportage.

Hoe maken we voedsel nog duurzamer en gezonder?

Hoe maken we voedsel nog duurzamer en gezonder?

Ons voedsel zit steeds slimmer in elkaar. Dierlijke eiwitten worden vervangen door plantaardige, suikers door laagcalorische zoetstoffen en kunstmatige smaakstoffen door natuurlijke alternatieven. Welke innovatieve, functionele ingrediënten maken on voedsel in de toekomst nog lekkerder en gezonder? En welke andere innovaties kunnen ons voedsel transformeren...