Burger King introduceert plantaardige burgers

Beeld: Burger King

Burger King werkte samen met De vegetarische slager om een plantaardige versie van de iconische Whopper te maken. De burger is gemaakt op basis van soja, tarwe en kruiden.

Identiek

Burger King bouwt de plantaardige burger op dezelfde manier als de dierlijke. Het bedrijf wil inspelen op de groeiende consumentenbehoefte naar een duurzaam alternatief voor (rund)vlees. De plantaardige Whopper is onderdeel van een strategie om gasten een meer diverse keuze te bieden. Het doel is wel om de burger qua smaak en structuur zo veel mogelijk op de dierlijke te doen lijken. Wij vinden het fantastisch dat Burger King samen met De Vegetarische Slager nu ook een plantaardige Whopper in Nederland introduceert. De ultieme bekroning op onze samenwerking waar door velen naar is uitgezien.”, aldus Jaap Korteweg, oprichter van De Vegetarische Slager.

Bron: Burger King

Lees ook
De Vegetarische Slager meest duurzame merk volgens Sustainable Brand Index

De Vegetarische Slager meest duurzame merk volgens Sustainable Brand Index

De Vegetarische Slager is dit jaar uitgeroepen tot het meest duurzame merk van Nederland, naar aanleiding van een onderzoek onder Nederlandse consumenten dat jaarlijks wordt gehouden door de Sustainable Brand Index, een onafhankelijk merkenonderzoek over duurzaamheid in Europa. Voor het eerst werd het merk aangewezen als Nederlandse winnaar in de categorie...

FoodPersonality reikt FoodAwards uit

FoodPersonality reikt FoodAwards uit

FoodPersonality heeft bekend gemaakt wie de winnaars zijn van de FoodAwards 2021. Twintig producten kregen een award voor hun supermarktintroductie in het afgelopen jaar.

Samenwerking Unilever en Enough

Samenwerking Unilever en Enough

Unilever en De Vegetarische Slager gaan samenwerken met foodtechbedrijf ENOUGH (voormalig 3F BIO). Gezamelijk willen de bedrijven nieuwe plantaardige vleesproducten ontwikkelen en produceren.