Burger King introduceert plantaardige burgers

Beeld: Burger King

Burger King werkte samen met De vegetarische slager om een plantaardige versie van de iconische Whopper te maken. De burger is gemaakt op basis van soja, tarwe en kruiden.

Identiek

Burger King bouwt de plantaardige burger op dezelfde manier als de dierlijke. Het bedrijf wil inspelen op de groeiende consumentenbehoefte naar een duurzaam alternatief voor (rund)vlees. De plantaardige Whopper is onderdeel van een strategie om gasten een meer diverse keuze te bieden. Het doel is wel om de burger qua smaak en structuur zo veel mogelijk op de dierlijke te doen lijken. Wij vinden het fantastisch dat Burger King samen met De Vegetarische Slager nu ook een plantaardige Whopper in Nederland introduceert. De ultieme bekroning op onze samenwerking waar door velen naar is uitgezien.”, aldus Jaap Korteweg, oprichter van De Vegetarische Slager.

Bron: Burger King

Lees ook
Meatless farm komt naar Nederland

Meatless farm komt naar Nederland

Beeld: Meatless farm Meatless farm, een producent van vleesvervangers, gaat zijn producten ook in Nederland verkopen. Het bedrijf verkoopt al producten in Engeland, maar breidt uit naar andere delen van de wereld. Verenigd Koninkrijk In het Verenigd Koninkrijk is Meatless Farm naar eigen zeggen het snelst groeiende plant-based merk. Het breidt nu...

Oprichters Vegetarische Slager stappen over op zuivelvervangers

Oprichters Vegetarische Slager stappen over op zuivelvervangers

Jaap Korteweg en Niko Koffeman zijn een nieuw bedrijf gestart: Those Vegan Cowboys. De oprichters van het bekende merk De Vegetarische Slager willen zich met hun nieuwe bedrijf richten op de ontwikkeling van plantaardige zuivelvervangers – zoals vegan kaas, yoghurt en boter – met dezelfde smaak als echte zuivel.

Nieuwe fabriek voor eiwit uit eendenkroos geopend

Nieuwe fabriek voor eiwit uit eendenkroos geopend

Op donderdag 5 maart is de nieuwe fabriek van Rubisco Foods geopend in het Overijsselse Raalte. In de fabriek worden eiwitten en andere ingrediënten gewonnen uit waterlinzen (eendenkroos) en plantaardige reststromen. De nieuwe productielocatie heeft een capaciteit van 1200 kg per uur, en gebruikt grondstoffen van lokale telers en bedrijven. Van...