Burgerspecialist Ter Marsch lanceert plantaardige burger

Plantaardige burger Ter Marsh

Ter Marsch & Co viert het vijfjarig bestaan met de introductie van hun eerste 100 procent plantaardige burger. De burgerspecialist ontwikkelde de burger in samenwerking met het Britse bedrijf ‘Moving Mountains’. De nieuwe burger heeft de naam Natural Happiness gekregen. Eerder bracht Ter Marsh al een vegaburger op de markt.

Plantaardige burger

 

De basis is van de nieuwe burger is de speciale burger-patty, die de specialisten van Moving Mountains. Deze burger-patty bestaat uit plantaardige proteïnen, champignons, rode biet, kokosolie en verschillende kruiden en specerijen. Ter Marsch & Co maakte hier een menu-waardige burger van. Het is een combinatie van voornamelijk Nederlandse ingrediënten als gepofte rode biet, honingtomaat van Looye, Zaanse grove mosterd, komkommer, Remekerkaas en een crumble van hazelnoot en boekweit. Er omheen zit een briochebol uit eigen bakkerij.

Natural Happiness

“Ook wij krijgen steeds meer de vraag of onze burgers vega of zelfs vegan zijn” vertelt Pim de Lange van Ter Marsh. “Als echte vleesliefhebbers was de introductie van onze vegaburger al een hele strijd. Willen we dit echt op ons menu? Kunnen we dit bereiden? En hoe maken we die Ter Marsch waardig, hij moet écht lekker worden want dat is wat gasten van ons verwachten”. Na de goede ontvangst van de vegaburger ging culinair brein Olaf Oldenburg op onderzoek uit in de wereld van de plantaardige voeding. De nieuwe plantaardige burger is het resultaat.

Moving Mountains

Moving Mountains is een specialist op het gebied van plantaardige voeding. Het Britse bedrijf is al zeventien jaar actief op plantaardig gebied en streeft naar een gezondere voedselketen.

Ter Marsch

Het burgerconcept Ter Marsch & Co werd begin 2014 gelanceerd in de Witte de Withstraat in Rotterdam. De naam is afkomstig van de ambachtelijke vleeshouwerij die ooit in het pand was gevestigd. In maart 2016 opende de tweede locatie in hartje Amsterdam, gevolgt door de opening van een eigen bakkerij.

Lees ook
Bloederige vegaburger komt naar Europa

Bloederige vegaburger komt naar Europa

De plantaardige Moving Mountains burger die ‘sist, ruikt, bloedt en smaakt als echt vlees’ probeert de Europese markt te bestormen. De Britse producent is net voor de Brexit een samenwerking aangegaan met een van de grootste vleesbedrijven in Europa, Jan Zandbergen. De Moving Mountains Burger is de volgende vleesvervanger die een duit in...

Unilever neemt de Vegetarische Slager over

Unilever neemt de Vegetarische Slager over

Unilever en de Vegetarische Slager gaan samen verder. De overname past binnen de strategie van Unilever om het portfolio van plantaardige voedingsmiddelen uit te breiden en in te spelen op de groeiende consumententrend om minder vlees te eten. Ook voor de Vegetarische Slager past de overname in de groeiambitie. Oprichter Jaap Korteweg verwacht dat het...

Vegan SeaStar brengt plantaardige sashimi op de markt

Vegan SeaStar brengt plantaardige sashimi op de markt

Vegan Junk Food Bar en Vegan XL lanceerden gisteren de No Tuna en Zalmon Sashimi van het nieuwe merk Vegan SeaStar. Deze plantaardige visvervangers zijn gemaakt op basis van tapiocazetmeel en glucose uit zeewier. De producten zullen vanaf maandag in de Vegan Junk Food Bar aan het Marie Heinekenplein in Amsterdam op de kaart staan. Ook zal het product...