Buteressence nieuwe partner Food Innovation Academy

Food Innovation Academy/Buteressence

Foto: Food Innovation academy/Buteressence

Buteressence BV uit Zaandam is de nieuwe partner van de Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen. Buteressence is specialist in aroma’s die worden toegepast in voeding en stelt een aromabibliotheek ter beschikking.

Met de nieuwe partner groeit het samenwerkingsverband van de FIA verder. "Binnen de FIA wordt gewerkt aan maatgericht opleiden, onderzoek, innovatie en imagoverbetering. Door bedrijven, scholen en overheden uit de regio. De kennis en kunde van Buteressence past uitstekend binnen die ambitie."

Vraagbaak

Naast het beschikbaar stellen van de aromabibliotheek, wil Buteressence vraagbaak zijn voor de mbo- en hbo-foodstudenten en docenten in de FIA als het gaat om smaak. Ook willen zij hun kennis overdragen via gastcolleges, over de toepassing en voordelen van aroma’s, declaratie en relevante wetgeving.  En daarnaast ook de studenten inwijden in de taal van de zogeheten flavouristen, zodat ze smaken goed kunnen definiëren bij toekomstige aanvragen.

Familiebedrijf

Buteressence is een familiebedrijf en heeft 150 jaar ervaring met het ontwikkelen en produceren van aroma’s voor de voedingsindustrie. “Aroma’s bieden de broodnodige variëteit in ons leven en kunnen bijdragen aan het verminderen van de gehaltes zout, verzadigd vet en calorieën door suiker en vet in onze voeding”, stelt de firma. “De FIA heeft als doel de voedingsindustrie onder de aandacht te brengen en aantrekkelijk te maken”, geeft Buteressence als reden om samen te werken. “Regionaal werken aan maatgerichte opleidingen, onderzoek, innovatie en imagoverbetering is ook waar wij ons hard voor maken. Bij zo’n samenwerkingsverband sluiten we ons dan ook graag aan.”

Verbinden

De FIA is erg blij met de samenwerking met Buteressence. “Kern van ons samenwerkingsverband is dat we bedrijven en vakopleidingen in food, dichter bij elkaar brengen. Het partnership met Buteressence helpt daar bij”, zegt FIA-woordvoerder Hilco Wagenaar. “Het FIA-gebouw in Vlaardingen, waar allerlei foodopleidingen worden gegeven in een praktijkomgeving, heeft tal van faciliteiten die kunnen worden ingezet om de kennis en kunde van Buteressence goed te kunnen laten landen. Denk aan laboratoria, keukens, het IJscentrum en bakkerijen. Dit partnership is dan ook een duidelijke win-win! We kijken uit naar een vruchtbare samenwerking.”

Wat is de FIA?

Bij de FIA staan maatgerichte vakopleidingen in food staan centraal. Het is een plek waar ondernemers elkaar ontmoeten, relaties ontvangen en samen met mbo-, hbo- en wo-studenten onderzoek doen. FIA is ook een kennis- en innovatiecentrum. Foodstudenten mbo en hbo, krijgen hier hun praktijklessen en werken samen met bedrijven aan innovaties.

FIA krijgt gestalte in een pand aan de Industrieweg in Vlaardingen. Het gebouw telt vier verdiepingen. Op de begane grond komt een Try&Taste: een ruimte waar events, food en sensoriek een centrale rol gaan spelen.

Testcenter

Op de eerste verdieping zit het testcenter: een plek waar allerlei productiemachines worden opgesteld. Hbo- en mbo-studenten leren er mee werken, professionals kunnen er testen en het bedrijfsleven kan er processen verbeteren. Het IJscentrum is op deze etage ondergebracht. De tweede verdieping telt drie laboratoria voor praktisch en toegepast onderzoek en praktijklessen. De derde en laatste etage herbergt een auditorium, workshopruimte met zeven proefkeukens, een meetingpoint, instructieruimte voor zij-instromers en vergaderzaal.

Een luchtbrug tussen het FIA-pand en de naastgelegen productielocatie van Royal Steensma Bakery Ingredients geeft toegang tot de Bakery Innovation Academy (BIA) waar het bakkerijdeel van de FIA gestalte krijgt.

 

Thema's
Lees ook
Ontwikkel jezelf!

Ontwikkel jezelf!

Tijdens je carrière kom je zo nu en dan voor een uitdaging te staan. De opleiding die je hebt gevolgd voordat je ging werken, past misschien niet meer helemaal bij wat je nu aan vaardigheden en kennis nodig hebt.  Taken veranderen, je wensen veranderen: de wereld verandert. Je krijgt een andere functie, waardoor je nieuwe kennis nodig hebt....

FIA richt ondernemersvereniging op

FIA richt ondernemersvereniging op

De Food Innovation Academy (FIA) heeft de FIA-bedrijvenvereniging opgericht. Het doel van de vereniging is om samen met mbo- en hbo-opleiders binnen de FIA te voorzien in voldoende goedgekwalificeerde medewerkers in de food-productiebedrijven in de regio Rijnmond. Dit om dreigende tekorten tegen te gaan. Met de komst van de vereniging wil FIA richting...

Ondernemers kunnen tot 30 juni SLIM-subsidie aanvragen

Ondernemers kunnen tot 30 juni SLIM-subsidie aanvragen

Werkgevers hebben tot 30 juni de tijd om de SLIM-subsidie aan te vragen. Deze regeling is bestemd voor samenwerkingsverbanden van minimaal twee mkb-ondernemingen. Met deze subsidie kunnen ondernemers de kennis, vaardigheden en beroepshouding van hun werknemers verder ontwikkelen.