BuurtBuik start samenwerking met HelloFresh

15 mei 2017

BuurtBuik, een lokaal initiatief tegen voedselverspilling, start met het structureel hergebruiken van een deel van de overgebleven ingrediënten van maaltijdboxleverancier HelloFresh. BuurtBuik bereidt met de ongebruikte producten maaltijden voor Amsterdamse buurtbewoners die dit goed kunnen gebruiken.

Zuidoost United

De overslaglocatie van HelloFresh in Diemen doneert wekelijks via BuurtBuik Zuidoost verse producten met een beperkte houdbaarheid die overblijven doordat klanten bijvoorbeeld onverhoopt de box annuleren. Dit komt terecht bij voetbalvereniging Zuidoost United, waarmee vrijwilligers iedere woensdagmiddag koken voor 30-40 kinderen die hier trainen.

Gezonde maaltijd voor kinderen

Voor de houdbare producten die overblijven heeft HelloFresh sinds 2014 een lange termijn samenwerking met Stichting Voedselbanken Nederland. Maar de verse, beperkt houdbare ingrediënten moesten wegens voedselveiligheidsvoorschriften tot nu toe vaak vernietigd worden. Maartje Frederiks, CEO van HelloFresh Benelux: “Met BuurtBuik hebben we hier een mooie oplossing voor gevonden. Niet alleen beperken we hiermee voedselverspilling tot een minimum, we bereiken meteen ook een goed doel: kinderen voorzien van een gezonde en lekkere maaltijd, in een buurt waarin dat wellicht niet altijd vanzelfsprekend is.”

BuurtBuik

De motivatie om aan te schuiven van de mensen waarvoor BuurtBuik zich inzet verschilt. Bijvoorbeeld eenzaamheid of honger. Maar BuurtBuik deelt ook bereide maaltijden uit aan opvangcentra of school- of buurtkinderen. “Uiteindelijk is het onze ambitie om op te schalen en in heel Nederland overvloedig eten een nieuwe sociale bestemming te geven. Hierbij concentreren we ons op beperkt houdbaar voedsel. We zijn dus heel blij met de bijdrage van HelloFresh en hopen natuurlijk dat er meer bedrijven volgen”, aldus Roel Raterink, oprichter van BuurtBuik.

Lees ook:

     

Altijd op de hoogte blijven?