byFlow geeft demonstratie 3D voedselprinten op horecabeurs BBB Maastricht

6 oktober 2017

3D-voedselprinten ontstond in 2006 en leek lange tijd een gimmick. Nu maken steeds meer professionele keukens gebruik van deze techniek. Tijdens de horecabeurs BBB Maastricht geeft byFlow, Nederlandse fabrikant van 3D-printers, een demonstratie met de opvouwbare 3D printer Focus.

Folie Culinair

De demonstratie vindt plaats op dinsdag 10 oktober tijdens de Folie Culinair, de internationale beurs voor high-end gastronomie in Maastricht. In de stand van magazine Saisonnier Culinaire kunnen bezoekers ervaren wat er allemaal mogelijk is met deze nieuwe techniek en hoe makkelijk het is om van een idee tot een fraaie en smakelijke 3D creatie te komen. Denk aan creaties die niet met de hand of via mallen te maken zijn zoals precisie bedrijfslogo’s, gezichten en complexe designs.

Demonstratie 3D voedselprinten

Tijdens de demonstratie van de verschillende toepassingen wordt toegelicht welke workflow nodig is om dit aan klanten aan te kunnen bieden. Talloze fraaie en smakelijke voorbeelden zullen aantonen dat het geen nabije toekomst meer is maar dagelijkse praktijk. In korte filmpjes vertellen drie experts hoe deze voedselprinter hun werkwijze verandert heeft. Daarnaast zal Peter van Rooij, cuisinier bij zijn restaurant Vanille in Eijsden, zijn visie geven op deze nieuwe techniek.

byFlow

byFlow is een Nederlandse fabrikant van 3D printers en is gespecialiseerd in 3D voedsel printen. De opvouwbare 3D printer Focus is sinds februari 2015 op de markt. Inmiddels is versie 3 op de markt. Voor de printer deed deed byFlow veel onderzoek naar toepassingen voor restaurants, chocolatiers,  patissiers, enzovoorts. Dit gebeurde in samenwerking met experts uit die branches zoals Jan Smink (nr 11 tijdens de Bocuse dÓr), Jurgen Koens (Pastry Club Eindhoven), Remy Rombouts (Coco & Sebas), de foodindustry en universiteiten wereldwijd.

 

Altijd op de hoogte blijven?