Caldic neemt Amerikaanse branchegenoot over

De Rotterdamse ingrediëntendistributeur Caldic neemt het Amerikaanse bedrijf Cooperative Purchasers over. De Amerikaanse branchegenoot opereert vooral aan de westkust van de Verenigde Staten, en is actief in de distributie van ingrediënten voor voedingsmiddelen zoals zout, zoetstoffen en bindmiddelen.

Caldic

Caldic is een wereldwijd opererende distributeur en producent van chemicaliën en voedingsadditieven voor de industrie. Met de overname krijgt Caldic de beschikking over meerdere distributiecentra aan de westkust, maar ook in het midden en zuidoosten van de VS. De deal is deel van Caldics ambitie om een van de grootste ingrediëntendistributeurs voor voedingsmiddelen in Noord-Amerika.

Cooperative Purchasers

Cooperative Purchasers is een familiebedrijf dat al sinds 1961 actief is in de sector en ordt gerunt door de broers Sid en Richard Marntz. Eric Levine, die het bedrijf 16 jaar heeft geleid, komt in dienst van Caldic als directeur voor het westen van de Verenigde Staten.

Lees ook
‘Lekker moet lekker blijven’

‘Lekker moet lekker blijven’

Theo Heere is directeur van de VBZ, branchevereniging in lekkers: leden houden zich bezig met de productie van koek, snoep, chocolade, zoutjes en chips. De grootste uitdaging voor de branche is suiker- en zoutreductie.  VBZ - de lekkerste branche van Nederland, volgens hun website, zet vooral in op maximale portiegrootte en heldere informatie,...

Erik Dam nieuwe CEO NutriLeads

Erik Dam nieuwe CEO NutriLeads

NutriLeads, dat zich bezighoudt met gezondheidsbevorderende voeding, heeft Erik Dam benoemd tot nieuwe CEO van het bedrijf.

Remia neemt Belgische Wouters over

Remia neemt Belgische Wouters over

Sauzenfabrikant Remia neemt de oliën- en vettenactiviteit van het in Lokeren gevestigde bedrijf Wouters over. Dit maakte Remia vandaag bekend.